Ai cautat retetaPere coapte cu rom, ghimbir și scorțișoară
Mega image logo
  • Pere coapte cu rom, ghimbir și scorțișoară

Pere coapte cu rom, ghimbir și scorțișoară

Aromele de rom, ghimbir și scorțișoară ale perelor moi, dulci și zemoase sunt cea mai bună invitație la un desert de toamnă pentru cei mai norocoși prieteni.
Pere coapte cu rom, ghimbir și scorțișoară
Usor
31'- 60'
0/5
Mediu

Ingrediente pentru

Ingrediente
1 portie
  • 100 ml rom
  • 4 pere
  • 5 bețișoare scorțișoară
  • 1 linguriță ghimbir măcinat
  • 200 g miere de tei
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 4 linguri de unt
  • 100 ml rom
  • 4 pere
  • 5 bețișoare scorțișoară
  • 1 linguriță ghimbir măcinat
  • 200 g miere de tei
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 4 linguri de unt

Incepe gatitul

1. Încinge cuptorul la 180°C. Curăță perele de coajă, apoi taie-le pe jumătate. Scobește‑le cotorul cu o lingură, apoi taie jumătățile în felii groase.
2. Într-o crăticioară la foc mediu adaugă romul, batoanele de scorțișoară și ghimbirul. Adu la fierbere și lasă să fiarbă la foc mic circa 1 minut.
3. Redu focul la minimum și adaugă mierea, apa și vanilia. Amestecă până când compoziția se îngroașă.
4. Așază perele într-un vas adânc de copt. Stropește-le cu jumătate din siropul cu rom și toarnă deasupra untul topit. Dă-le la copt 30-35 de minute, până când devin moi.
5. Când perele s-au copt, stropește-le cu restul de sirop cu rom și presară-le cu scorțișoară pudră. Opțional, le poți servi cu o lingură de iaurt și miez de nucă.

Nota

Reteta nu a fost votata
Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
Desert
Toamna
Desert

Comanda produsele pentru 1 portie

  • Rom Black Spiced 700ml
    39858
  • Pere
    • limited-assortment.external.47cf3365.svg
    Produs momentan indisponibil online
    52011