• Localizare magazine
: Comanda de minimum 250 lei si ai transport gratuit.  
Inapoi

Pavlova cu lamaie si lamaita

De catre Ana Consulea

Va propunem o reteta de prajitura Pavlova inspirata de chef cofetar Ana Consulea.

Dificultate medie
Cost mediu
Mai mult de 60 minute

Multumim pentru nota!

An error occurred[RO]

Ai acordat deja o nota

  • Fel de mancare: Desert
  • Bucatarie: International
  • Dieta: Bogat in zahar
  • Mancare: Desert
  • Ocazie: Altele
  • Caracter sezonier: Toate sezoanele

Trimite aceasta reteta

Pavlova cu lamaie si lamaita
Dificultate medie
Cost mediu
Mai mult de 60 minute

Pentru a continua, te rugam sa completezi toate campurile obligatorii.

Ingrediente

- 8 Portii +
  • 100 g albus
  • 1 foaie de gelatina
  • 30 g unt (82% grasime)
  • 250 ml frisca lichida
  • 320 g ciocolata alba
  • 200 g unt
  • 10 g lamaita
  • 200 g zahar tos
  • 320 g zeama de lamaie
  • 4 oua
  • 9 galbenusuri
  • 1 baton de vanilie
  • 200 g zahar pudra
  • colorant alimentar galben
Pregatire

Pasul 1: Bate cu mixerul albusurile cu miezul de pastaie de vanilie pana capata volum. Adauga o treime din zahar imediat ce s-au spumat albusurile. Cand bezeaua devine lucioasa si tare, adauga restul de zahar pudra si mixeaza inca 3-4 minute.
Pasul 2: Toarna compozitia intr-un cerc de 18 cm diametru si din ce-ti ramane, pregateste mini bezele. Coace blatul si mini bezelele timp de o ora, la 85 de grade Celsius.
Pasul 3: Pentru crema, amesteca ouale cu galbenusurile. Incorporeaza zeama de lamaie si zaharul si fierbe totul la foc mic, amestecand constant, pana cand atinge temperatura de 82 grade Celsius.
Pasul 4: Ia de pe foc si adauga lamaita. Lasa sa ajunga la o temperatura de 40 grade C, adauga untul la temperatura camerei si amesteca.
Pasul 5: Pentru glasaj, inmoaie gelatina in apa foarte rece. Pune frisca pe foc, iar cand fierbe toarn-o peste ciocolata alba si gelatina hidratata. Adauga untul la temperatura camerei si putin colorant galben, amesteca usor cu o spatula. Foloseşte glasajul cand ajunge la 35 de grade Celsius.
Pasul 6: Intr-un cerc de 20 de cm diametru si inaltime de 6 cm, imbracat cu folie de acetofan pe margine, pune blatul de bezea si toarna crema de lamaie.
Pasul 7: Pentru montaj si decor, lasa la congelator cel putin 6 ore, scoate din forma si glaseaza cu glasajul de ciocolata alba. Decoreaza cu mini bezele pe margine, cercuri de ciocolata si frunze de lamaita.

Retete asemanatoare:

Adauga in lista
Momentan nu ai o lista de cumparaturi creata. Apasa pe butonul de mai jos pentru a crea una.
Acest produs se afla deja in aceasta lista.
Produs adaugat in lista