Pastrav cu sos de unt, migdale si capere
De catre Reteta Mega Image
Stiai ca poti folosi nucile si migdalele chiar si in retete cu peste? Iti aratam noi!
Dificultate
MediuDurata
1'- 30'Pret
RidicatNota
Reteta nu a fost votataClasic
Altele
Altul

Ingrediente pentru 4 Persoane
4 Persoane
- 4 pastravi intregi, curatati
- 2 crengute de hasmatuchi
- 1 kg de cartofi cu textura mai ferma
- 12 crengute de cimbru proaspat
- 8 crengute de rozmarin
- 1 legatura de creson
- 2 linguri de unt
- piper proaspat macinat si sare de mare grunjoasa
- 1 lingura de ulei de masline
- 2 linguri de capere
- 100 g de unt proaspat
- 1 legatura de patrunjel
- 1 legatura de hasmatuchi
- 4 linguri de fulgi de migdale
- 1 lamaie
- sare si piper
Incepe gatitul
Pasul 1: Taie lamaia in jumatati de rondele subtiri. Spala bine pastravii, usuca-i si freaca-i cu sare si piper pe interior. Umple fiecare pastrav cu cimbru, hasmatuchi, rozmarin si 2 felii de lamaie. Inchide „buzunarul si infinge scobitori ca sa te asiguri ca umplutura ramane la interior.
Pasul 2: Topeste untul intr-o tigaie fierbinte. Asaza pastravii in tigaie si da focul mai incet. Frige-i cate 2 minute pe fiecare parte.
Pasul 3: Sareaza-i, pipereaza-i si pune-i intr-o tava de copt. Toarna deasupra lor untul din tigaie si baga-i pentru 6-7 minute in cuptorul preincalzit la 200°C.
Pasul 4: Curata cartofii si fierbe-i 20 de minute. Scurge-i, adauga ulei de masline si sare si paseaza-i grosier.
Pasul 5: Prajeste usor fulgii de migdale intr-o tigaie antiaderenta.
Pasul 6: Topeste untul pentru sos intr-o tigaie, la foc mediu. Adauga caperele si o lingura mica din otetul in care au stat si soteaza-le putin. Toaca marunt patrunjelul si hasmatuchi, adauga-le in tigaie si mai lasa un pic pe foc.
Pasul 7: Scoate pastravul din cuptor, scoate-i umplutura si, eventual, curata-l de capete.
Pasul 8: Asaza fiecare pastrav pe o farfurie cu piure de cartofi si frunze de creson. Deasupra toarna o lingura de sos si presara fulgi de migdale.
Pasul 2: Topeste untul intr-o tigaie fierbinte. Asaza pastravii in tigaie si da focul mai incet. Frige-i cate 2 minute pe fiecare parte.
Pasul 3: Sareaza-i, pipereaza-i si pune-i intr-o tava de copt. Toarna deasupra lor untul din tigaie si baga-i pentru 6-7 minute in cuptorul preincalzit la 200°C.
Pasul 4: Curata cartofii si fierbe-i 20 de minute. Scurge-i, adauga ulei de masline si sare si paseaza-i grosier.
Pasul 5: Prajeste usor fulgii de migdale intr-o tigaie antiaderenta.
Pasul 6: Topeste untul pentru sos intr-o tigaie, la foc mediu. Adauga caperele si o lingura mica din otetul in care au stat si soteaza-le putin. Toaca marunt patrunjelul si hasmatuchi, adauga-le in tigaie si mai lasa un pic pe foc.
Pasul 7: Scoate pastravul din cuptor, scoate-i umplutura si, eventual, curata-l de capete.
Pasul 8: Asaza fiecare pastrav pe o farfurie cu piure de cartofi si frunze de creson. Deasupra toarna o lingura de sos si presara fulgi de migdale.
Nota
Reteta nu a fost votata
Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
International
Clasic
Altele
Altul
Toate sezoanele
Altul