Livrăm produsele oriunde în țară
Mașini frigorifice pentru transportul produselor fresh
Alegem cu grijă cele mai bune produse
Cea mai variată gamă de produse din Mega
Avem magazinul online deschis 24/7

Comanda in luna septembrie cu livrare a doua zi si primesti un voucher de 20 ron pentru urmatoarea ta comanda mai mare de 200 de ron. 🎁

Ai cautat retetaPastrav cu sos de unt, migdale si capere
Mega image logo
  • Pastrav cu sos de unt, migdale si capere

Pastrav cu sos de unt, migdale si capere

De catre Reteta Mega Image
Stiai ca poti folosi nucile si migdalele chiar si in retete cu peste? Iti aratam noi!

Dificultate

Mediu

Durata

1'- 30'

Pret

Ridicat

Nota

Reteta nu a fost votata
Clasic
Altele
Altul
Pastrav cu sos de unt, migdale si capere

Ingrediente pentru 4 Persoane

4 Persoane
  • 4 pastravi intregi, curatati
  • 1 lamaie
  • 4 linguri de fulgi de migdale
  • 1 legatura de hasmatuchi
  • 1 legatura de patrunjel
  • 100 g de unt proaspat
  • 2 linguri de capere
  • 1 lingura de ulei de masline
  • piper proaspat macinat si sare de mare grunjoasa
  • 2 linguri de unt
  • 1 legatura de creson
  • 8 crengute de rozmarin
  • 12 crengute de cimbru proaspat
  • 1 kg de cartofi cu textura mai ferma
  • 2 crengute de hasmatuchi
  • sare si piper

Incepe gatitul

Pasul 1: Taie lamaia in jumatati de rondele subtiri. Spala bine pastravii, usuca-i si freaca-i cu sare si piper pe interior. Umple fiecare pastrav cu cimbru, hasmatuchi, rozmarin si 2 felii de lamaie. Inchide „buzunarul si infinge scobitori ca sa te asiguri ca umplutura ramane la interior.
Pasul 2: Topeste untul intr-o tigaie fierbinte. Asaza pastravii in tigaie si da focul mai incet. Frige-i cate 2 minute pe fiecare parte.
Pasul 3: Sareaza-i, pipereaza-i si pune-i intr-o tava de copt. Toarna deasupra lor untul din tigaie si baga-i pentru 6-7 minute in cuptorul preincalzit la 200°C.
Pasul 4: Curata cartofii si fierbe-i 20 de minute. Scurge-i, adauga ulei de masline si sare si paseaza-i grosier.
Pasul 5: Prajeste usor fulgii de migdale intr-o tigaie antiaderenta.
Pasul 6: Topeste untul pentru sos intr-o tigaie, la foc mediu. Adauga caperele si o lingura mica din otetul in care au stat si soteaza-le putin. Toaca marunt patrunjelul si hasmatuchi, adauga-le in tigaie si mai lasa un pic pe foc.
Pasul 7: Scoate pastravul din cuptor, scoate-i umplutura si, eventual, curata-l de capete.
Pasul 8: Asaza fiecare pastrav pe o farfurie cu piure de cartofi si frunze de creson. Deasupra toarna o lingura de sos si presara fulgi de migdale.
Nota
Reteta nu a fost votata
Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
International
Clasic
Altele
Altul
Toate sezoanele
Altul
  • Pastrav cu sos de unt, migdale si capere