Ai cautat retetaPaste primavera
Mega image logo
  • Paste primavera

Paste primavera

O rețetă perfectă de paste cu legume de primăvară, hrănitoare și plină de prospețime. Merge la fel de bine cu broccoli, dovlecel, roșii cherry, praz și altele.

Dificultate

Usor

Durata

31'- 60'

Nota

Reteta nu a fost votata
Fel principal
Paste primavera

Ingrediente pentru 1 Persoane

1 Persoane
  • 300 g tagliatelle
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • 4 căței de usturoi tăiați felii subțiri
  • 1/2 linguriță fulgi de chili
  • 1 legatura de sparanghel
  • 150 g mazăre verde
  • 75 g fasole verde
  • 100 g smântână lichidă 32%
  • parmezan

Cumpara toate ingredientele

Ingrediente esentiale

Incepe gatitul

1. Începe prin a pune la fiert o oală mare cu apă sărată. Când dă în clocot, adaugă pastele și gătește‑le al dente, între 9 și 12 minute, în funcție de timpul indicat pe pachet.
2. Într-o tigaie mare, antiaderentă, încinge uleiul la foc mediu-iute. Adaugă usturoiul și fulgii de chilii (dacă folosești), și gătește 1-2 minute, cât să simți aroma usturoiului care începe să sfârâie frumos. Fără să lași usturoiul să se ardă, adaugă sparanghelul și gătește cam 2-3 minute, cât să se înmoaie. Adaugă apoi mazărea și fasolea, împreună cu 1-2 polonice de apă de la paste. Amestecă bine, condimentează cu sare și piper și mai gătește câteva minute, până ce legumele s-au frăgezit, dar rămân crocante. .
3. Când pastele sunt gata, scurge-le de apă și adaugă-le în tigaie, împreună cu 1-2 polonice din apa în care au fiert. Toarnă și smântâna lichidă și amestecă bine. Redu focul la mediu-mic și mai gătește 2 minute, cât să scadă ușor lichidul. .
4. Împarte pastele cu legume în farfurii și servește cu parmezan ras, extra ulei de măsline și piper proaspăt râșnit. .
Redu risipa! .
Nu arunca cotoarele de sparanghel. Păstrează-le la congelator și folosește‑le în supe ca baze pentru mâncăruri.
Nota
Reteta nu a fost votata
Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
Fel principal
  • Paste primavera

Cumpara toate ingredientele

Ingrediente esentiale