Ai cautat retetaPască cu ciocolată și afine
Mega image logo

Pască cu ciocolată și afine

Masa de Paște trebuie să conțină mereu Mega delicatese. Chiar dacă vei găti pentru mai puține persoane, uite o rețetă delicioasă de rasol de miel în oțet balsamic și vin roșu, pe care o poți încerca.
Pască cu ciocolată și afine
Mediu
>60'
5/5

Ingrediente pentru

Ingrediente
1 portie
  • 100 ml lapte
  • 35 g cacao
  • 1 pliculeț de praf de copt
  • 1 baton de vanilie
  • 1 vârf de linguriță cu sare
  • 300 g unt 82% grăsime (200 g pentru blat, 100 g pentru umplutura)
  • 450 g zahăr (200 g pentru blat, 250 g pentru umplutură)
  • 6 ouă (4 pentru blat, 2 pentru umplutură)
  • 350 g făină (200 g pentru blat, 150 g pentru umplutură)
  • 700 g brânză de vaci
  • 200 g mascarpone
  • 1 baton de vanilie
  • 120 g afine proaspete
  • 120 g ciocolată cu lapte, tocată mărunt (60 g pentru blat, 60 g pentru umplutură)
  • 100 ml lapte
  • 35 g cacao
  • 1 pliculeț de praf de copt
  • 1 baton de vanilie
  • 1 vârf de linguriță cu sare
  • 300 g unt 82% grăsime (200 g pentru blat, 100 g pentru umplutura)
  • 450 g zahăr (200 g pentru blat, 250 g pentru umplutură)
  • 6 ouă (4 pentru blat, 2 pentru umplutură)
  • 350 g făină (200 g pentru blat, 150 g pentru umplutură)
  • 700 g brânză de vaci
  • 200 g mascarpone
  • 1 baton de vanilie
  • 120 g afine proaspete
  • 120 g ciocolată cu lapte, tocată mărunt (60 g pentru blat, 60 g pentru umplutură)

Incepe gatitul

MOD DE PREPARARE PENTRU BLAT
1. Preîncălzește cuptorul la 180° C.
2. Folosește un mixer clasic de mână și mixează untul împreună cu zahărul până când zahărul se topește.
3. Adaugă laptele și amestecă bine până când laptele se încorporează în compoziție.
4. Adaugă ouăle și amestecă din nou până când se încorporează și ele.
5. Peste acest amestec, adaugă făina, cacaua, praful de copt, semințele de la batonul de vanilie, vârful de sare și ciocolata. Apoi amestecă bine cu telul.
6. Pune compoziția într-o tavă rotundă cu fund detașabil, tapetată cu hârtie de copt, și pune-o la cuptorul preîncălzit timp de 25 de minute.
MOD DE PREPARARE PENTRU UMPLUTURĂ
1. În timp ce blatul stă la cuptor, pregătește umplutura. Amestecă zahărul cu untul, până când se topește zahărul.
2. Adaugă brânza, mascarpone și semințele de la batonul de vanilie, și amestecă totul până se omogenizează.
3. Adaugă ouăle și mai amestecă până când se omogenizează.
4. Adaugă făina și amestecă bine cu telul până când se încorporează, fără să facă cocoloașe.
5. Adaugă afinele și ciocolata și amestecă de jos în sus cu o spatulă de silicon.
6. Scoate blatul din cuptor și lăsă-l să se răcorească ușor.
7. Adaugă peste blat umplutura de brânză și pune din nou la cuptor, la 180° C, timp de 45-50 de minute.
8. Opțional, poți decora pasca cu fulgi de migdale, de ciocolată și afine.

Nota

Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
Paste
Desert

Comanda produsele pentru 1 portie

  • Lapte 3.5% grasime 1L
    • limited-assortment.external.47cf3365.svg
    Produs momentan indisponibil online
    97109