Incepe gatitul
MOD DE PREPARARE PENTRU BLAT
1. Preîncălzește cuptorul la 180° C.
2. Folosește un mixer clasic de mână și mixează untul împreună cu zahărul până când zahărul se topește.
3. Adaugă laptele și amestecă bine până când laptele se încorporează în compoziție.
4. Adaugă ouăle și amestecă din nou până când se încorporează și ele.
5. Peste acest amestec, adaugă făina, cacaua, praful de copt, semințele de la batonul de vanilie, vârful de sare și ciocolata. Apoi amestecă bine cu telul.
6. Pune compoziția într-o tavă rotundă cu fund detașabil, tapetată cu hârtie de copt, și pune-o la cuptorul preîncălzit timp de 25 de minute.
MOD DE PREPARARE PENTRU UMPLUTURĂ
1. În timp ce blatul stă la cuptor, pregătește umplutura. Amestecă zahărul cu untul, până când se topește zahărul.
2. Adaugă brânza, mascarpone și semințele de la batonul de vanilie, și amestecă totul până se omogenizează.
3. Adaugă ouăle și mai amestecă până când se omogenizează.
4. Adaugă făina și amestecă bine cu telul până când se încorporează, fără să facă cocoloașe.
5. Adaugă afinele și ciocolata și amestecă de jos în sus cu o spatulă de silicon.
6. Scoate blatul din cuptor și lăsă-l să se răcorească ușor.
7. Adaugă peste blat umplutura de brânză și pune din nou la cuptor, la 180° C, timp de 45-50 de minute.
8. Opțional, poți decora pasca cu fulgi de migdale, de ciocolată și afine.