Papanași cu smântână și dulceață de afine
Papanașii au fost mereu unul dintre deserturile preferate ale copilăriei noastre.
Despre papanașii prăjiți, care fac subiectul acestei reţete, putem spune că sunt un desert românesc devenit tradițional, prezentarea lor fiind unică: o bilă suprapusă peste un inel de aluat, cu dulceață și smântână din belșug.

1'- 30'
0/5
Ingrediente pentru
Ingrediente 1 portie
- 450 g brânză de vaci grasă, bine scursă de zer
- coajă de lămâie rasă
- smântână
- 300 g făină
- 100 g zahăr
- 5 g praf de copt
- 2 ouă
- un praf de sare
- dulceață de afine
- esență de vanilie
- 450 g brânză de vaci grasă, bine scursă de zer
- coajă de lămâie rasă
- smântână
- 300 g făină
- 100 g zahăr
- 5 g praf de copt
- 2 ouă
- un praf de sare
- dulceață de afine
- esență de vanilie