Panna cotta cu portocale roșii
Un desert italian faimos, pe bază de smântână dulce,
aromată cu vanilie și întărită cu gelatină alimentară, pentru
o textură fină, senzațională. Toppingul de portocale roșii
aduce puncte în plus la aspect și gust deopotrivă.
Dificultate
MediuDurata
>60'Pret
MediuNota
5 din 5Desert

Ingrediente pentru 1 Persoane
1 Persoane
- 3 foi de gelatina
- 350 ml smantana dulce
- 50 g zahăr pudră
- 5 portocale cu pulpă roșie
Cumpara toate ingredientele
Ingrediente esentiale
33000
41268
16554
Incepe gatitul
1. Pune la înmuiat 2 foi de gelatină în apă rece. 2. Încălzește ușor smântâna cu zahărul pudră și cel vanilat, și amestecă atât cât să se topească zahărul. Imediat ce s-a topit, ia de pe foc și adaugă foile de gelatină înmuiate și scurse. Amestecă bine, apoi împarte compoziția în 4 pahare și dă-le la frigider pentru 1 oră. Ingrediente pentru 4 porții 3½ foi de gelatină 350 ml smântână dulce groasă (min. 30% grăsime) 50 g zahăr pudră 1 lingură zahăr vanilat 5 portocale cu pulpă roșie 3. Pune la înmuiat în apă rece foile de gelatină rămase. 4. Între timp stoarce sucul de la 3 portocale roșii. Ai nevoie cam de +/- 180 ml suc. Filtrează-l. 5. Scurge foile de gelatină și topește-le ușor într-o tigaie cu 4 linguri suc. Ia de pe foc și adaugă treptat, amestecând, restul de TRUC În loc de zahăr vanilat, poți infuza smântâna fierbinte timp de 15 minute cu o păstaie de vanilie crestată și răzuită. Ai grijă să arunci păstaia înainte să adaugi cele 2 foi de gelatină. suc. Toarnă compoziția peste panna cotta din fiecare pahar și dă din nou la rece încă 1 oră. 6. Curăță 1 portocală roșie, îndepărtând membranele și păstrând doar pulpa desfăcută în sferturi. Taie sferturile în bucăți mici, scurge-le și așază-le peste panna cotta. Servește rece.
Nota
Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
Italian
Desert
Desert
Cumpara toate ingredientele
Ingrediente esentiale
33000
41268
16554