Painici cu ciocolata
De catre Reteta Mega Image
Servite la micul dejun sau la o gustare, aceste painici pufoase si pline de savoare umplu casa cu un parfum irezistibil.
Dificultate
UsorDurata
>30'Pret
RedusNota
1 din 5Bogat in zahar
Altele
Desert

Ingrediente pentru 20 Persoane
20 Persoane
- 500 g de faina
- 100 g de fulgi de ciocolata
- 250 ml de lapte integral, la temperatura camerei
- 10 g de drojdie proaspata
- 15 g de zahar pudra
- 40 g de unt la temperatura camerei
- 1 varf de cutit de sare
- 1 ou
Incepe gatitul
Pasul 1: Intr-un bol, amesteca, folosind o lingura, jumatate din cantitatea de faina, laptele, sarea si zaharul, pana se omogenizeaza.
Pasul 2: Adauga untul, drojdia proaspata maruntita, restul de faina si framanta pana cand se formeaza o minge de aluat.
Pasul 3: Acopera vasul cu o carpa curata si lasa aluatul sa creasca timp de 1 ora.
Pasul 4: Framanta aluatul rapid, adauga fulgii de ciocolata si amesteca.
Pasul 5: Formeaza bile mici din aluat si asaza-le intr-o tava acoperita cu hartie de copt.
Pasul 6: Separa galbenusul de albus si amesteca-l cu o lingura de apa rece. Cu o pensula, unge painicile cu acest amestec.
Pasul 7: Coace-le timp de 25 de minute in cuptorul preincalzit la 200°C.
Pasul 2: Adauga untul, drojdia proaspata maruntita, restul de faina si framanta pana cand se formeaza o minge de aluat.
Pasul 3: Acopera vasul cu o carpa curata si lasa aluatul sa creasca timp de 1 ora.
Pasul 4: Framanta aluatul rapid, adauga fulgii de ciocolata si amesteca.
Pasul 5: Formeaza bile mici din aluat si asaza-le intr-o tava acoperita cu hartie de copt.
Pasul 6: Separa galbenusul de albus si amesteca-l cu o lingura de apa rece. Cu o pensula, unge painicile cu acest amestec.
Pasul 7: Coace-le timp de 25 de minute in cuptorul preincalzit la 200°C.
Nota
Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
International
Bogat in zahar
Altele
Altul
Toate sezoanele
Desert