Pachețele cu legume și sos de arahide
Încearcă și vei fi dat pe spate de această reinterpretare
a pachețelelor asiatice, cu foi de plăcintă și legume
românești, de sezon, servite cu un sos delicios de arahide.
Dificultate
MediuDurata
1'- 30'Nota
Reteta nu a fost votataVegetarian
Aperitiv

Ingrediente pentru 1 Persoane
1 Persoane
- 1 dovlecel
- 1 vanata
- 2 morcovi
- 1/4 varza chinezeasca (de marime medie)
- 1 ardei rosu
- 1 pachet de foi de plăcintă
- 1 l ulei floarea soarelui
- 2 fire de coriandru proaspat
- 50 g unt de arahide
- 2 lingură sos de soia
- 2 linguri de otet de orez
- 1 lingura cu zahar brun
- 2 linguri sos Sriracha
Cumpara toate ingredientele
Ingrediente esentiale
74860
52050
1242
65965
Incepe gatitul
1. Spală legumele și taie-le Julienne (bastonașe) de aproximativ de 8 cm lungime și 0,5 cm grosime. Ai grijă să le tai pe toate la grosimi cât de cât egale, ca să se gătească toate uniform. 2. Ia câte o foaie de plăcintă și tai-o în 4. Pe fiecare sfert de foaie, așază în partea de jos 3-4 bastonașe din fiecare legumă și puțină varză. Pliază marginile stânga-dreapta peste bastonașe, apoi rulează pachețelul de jos în sus. Când ajungi la capătul foii, udă-i marginea cu un deget de apă, ca să se lipească. Repetă procesul până când termini toate legumele. 3. Pune într-o oală uleiul de floarea soarelui și lasă-l să se încingă până ajunge la 170°C. Pune pachețelele la prăjit, aproximativ 5 minute, până când se rumenesc frumos. 4. Între timp, pune într‑un bol toate ingredientele pentru sosul de arahide și amestecă bine cu telul. 5. Servește pachețelele cu sosul de arahide și frunze de coriandru verde.
Nota
Reteta nu a fost votata
Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
Asiatic
Vegetarian
Aperitiv
Cumpara toate ingredientele
Ingrediente esentiale
74860
52050
1242
65965