PATE DIN FICAT DE MIEL CU CEAPĂ CROCANTĂ
Dificultate
MediuDurata
>30'Pret
RedusNota
5 din 5Aperitiv

Ingrediente pentru 1 Persoane
1 Persoane
- 700 g ficat de miel
- 1/2 l lapte
- 20 ml ulei de floarea soarelui
- 450 g ceapă tocată
- 3 căței de usturoi tocați
- 2 crenguțe tocate de cimbru proaspăt
- 2 lingurițe rase de zahăr brun
- 2 lingurițe pline cu bulion
- 1 pahar de vin roșu
- 350 g unt 82% grăsime, la temperatura camerei
- 1 sare și piper după gust
- 2 linguri de ceapă crocantă
- 1 lingură de chives tocat mărunt
Cumpara toate ingredientele
Ingrediente esentiale
46073
83560
67588
40039
Incepe gatitul
1. Curăță ficatul de miel de pielițe și taie-l cubulețe de 2-3 cm.
2. Pune cubulețele de ficat într-un vas împreună cu laptele, și lasă la frigider pentru 2-3 ore.
3. Scoate ficatul din lapte și spală-l în 2-3 ape. Apa să fie rece.
4. Într-o tigaie întinsă pune uleiul împreună cu ceapa și usturoiul, și lasă la foc mic până când ceapa se înmoaie. Ai grijă să nu o rumenești prea tare de la început.
5. Când ceapa s-a înmuiat, scoate-o din tigaie, fără să scoți și surplusul de ulei.
6. În aceeași tigaie pune bucățile de ficat scurse foarte bine de apă și sotează-le la foc iute 3-4 minute.
7. Adăugă din nou ceapa înmuiată, cimbrul și zahărul brun, și lăsă la foc mediu, până când se topește zahărul.
8. Adăugă bulionul, amestecă 1-2 minute și apoi adaugă vinul.
9. Lăsă totul să fiarbă 3-4 minute la foc mare, până când se evaporă tot alcoolul din vin.
10. Când compoziția e gata, pune-o într‑un blender de tip cană sau folosește un blender de mână și amestecă bine.
11. Adaugă apoi untul și mai amestecă cu blenderul până când obții o compoziție omogenă.
12. Condimentează cu sare și piper după gust și servește întins pe pâine, cu ceapă crocantă deasupra.
2. Pune cubulețele de ficat într-un vas împreună cu laptele, și lasă la frigider pentru 2-3 ore.
3. Scoate ficatul din lapte și spală-l în 2-3 ape. Apa să fie rece.
4. Într-o tigaie întinsă pune uleiul împreună cu ceapa și usturoiul, și lasă la foc mic până când ceapa se înmoaie. Ai grijă să nu o rumenești prea tare de la început.
5. Când ceapa s-a înmuiat, scoate-o din tigaie, fără să scoți și surplusul de ulei.
6. În aceeași tigaie pune bucățile de ficat scurse foarte bine de apă și sotează-le la foc iute 3-4 minute.
7. Adăugă din nou ceapa înmuiată, cimbrul și zahărul brun, și lăsă la foc mediu, până când se topește zahărul.
8. Adăugă bulionul, amestecă 1-2 minute și apoi adaugă vinul.
9. Lăsă totul să fiarbă 3-4 minute la foc mare, până când se evaporă tot alcoolul din vin.
10. Când compoziția e gata, pune-o într‑un blender de tip cană sau folosește un blender de mână și amestecă bine.
11. Adaugă apoi untul și mai amestecă cu blenderul până când obții o compoziție omogenă.
12. Condimentează cu sare și piper după gust și servește întins pe pâine, cu ceapă crocantă deasupra.
Nota
Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
Aperitiv
Cumpara toate ingredientele
Ingrediente esentiale
46073
83560
67588
40039