Livrăm produsele oriunde în țară
Mașini frigorifice pentru transportul produselor fresh
Alegem cu grijă cele mai bune produse
Cea mai variată gamă de produse din Mega
Avem magazinul online deschis 24/7

Comanda in luna septembrie cu livrare a doua zi si primesti un voucher de 20 ron pentru urmatoarea ta comanda mai mare de 200 de ron. 🎁

Ai cautat retetaPATE DIN FICAT DE MIEL CU CEAPĂ CROCANTĂ
Mega image logo
  • PATE DIN FICAT DE MIEL CU CEAPĂ CROCANTĂ

PATE DIN FICAT DE MIEL CU CEAPĂ CROCANTĂ

Dificultate

Mediu

Durata

>30'

Pret

Redus

Nota

Reteta nu a fost votata
Aperitiv
PATE DIN FICAT DE MIEL CU CEAPĂ CROCANTĂ

Ingrediente pentru 1 Persoane

1 Persoane
  • 700 g ficat de miel
  • 1/2 l lapte
  • 20 ml ulei de floarea soarelui
  • 450 g ceapă tocată
  • 3 căței de usturoi tocați
  • 2 crenguțe tocate de cimbru proaspăt
  • 2 lingurițe rase de zahăr brun
  • 2 lingurițe pline cu bulion
  • 1 pahar de vin roșu
  • 350 g unt 82% grăsime, la temperatura camerei
  • 1 sare și piper după gust
  • 2 linguri de ceapă crocantă
  • 1 lingură de chives tocat mărunt

Cumpara toate ingredientele

Ingrediente esentiale
  • Ulei spray cu aroma de unt 200ml
    110.15 Lei/L
    22,03 Lei
  • Zahar brun nerafinat din trestie de zahar 500g
    Acest produs nu mai este disponibil
  • Unt 82% grasime 250g
    39.96 Lei/Kg
    9,99 Lei
  • Incepe gatitul

    1. Curăță ficatul de miel de pielițe și taie-l cubulețe de 2-3 cm.
    2. Pune cubulețele de ficat într-un vas împreună cu laptele, și lasă la frigider pentru 2-3 ore.
    3. Scoate ficatul din lapte și spală-l în 2-3 ape. Apa să fie rece.
    4. Într-o tigaie întinsă pune uleiul împreună cu ceapa și usturoiul, și lasă la foc mic până când ceapa se înmoaie. Ai grijă să nu o rumenești prea tare de la început.
    5. Când ceapa s-a înmuiat, scoate-o din tigaie, fără să scoți și surplusul de ulei.
    6. În aceeași tigaie pune bucățile de ficat scurse foarte bine de apă și sotează-le la foc iute 3-4 minute.
    7. Adăugă din nou ceapa înmuiată, cimbrul și zahărul brun, și lăsă la foc mediu, până când se topește zahărul.
    8. Adăugă bulionul, amestecă 1-2 minute și apoi adaugă vinul.
    9. Lăsă totul să fiarbă 3-4 minute la foc mare, până când se evaporă tot alcoolul din vin.
    10. Când compoziția e gata, pune-o într‑un blender de tip cană sau folosește un blender de mână și amestecă bine.
    11. Adaugă apoi untul și mai amestecă cu blenderul până când obții o compoziție omogenă.
    12. Condimentează cu sare și piper după gust și servește întins pe pâine, cu ceapă crocantă deasupra.
    Nota
    Reteta nu a fost votata
    Ai incercat aceasta reteta?
    Spune-ne cat de mult ti-a placut!
    Aperitiv
    • PATE DIN FICAT DE MIEL CU CEAPĂ CROCANTĂ

    Cumpara toate ingredientele

    Ingrediente esentiale
  • Ulei spray cu aroma de unt 200ml
    110.15 Lei/L
    22,03 Lei
  • Zahar brun nerafinat din trestie de zahar 500g
    Acest produs nu mai este disponibil
  • Unt 82% grasime 250g
    39.96 Lei/Kg
    9,99 Lei