Ouă coapte cu brie și ciuperci
Cauți niște antreuri delicioase, cu care să-ți impresionezi
invitații? Ce zici de această rețetă de ouă coapte cu brie
și ciuperci, care se gătesc într-un mod ingenios, sunt
apetisante și se servesc într-un mod cu totul inedit?
Dificultate
UsorDurata
>60'Pret
RedusNota
Reteta nu a fost votata
Ingrediente pentru 1 Persoane
1 Persoane
- 150 g ciuperci
- 1 lingură linguri de ulei de măsline
- 1 felie de pâine
- 100 g brânză brie
- 1 jumatate de legatura de tarhon verde
- 250 g smântână dulce 12% grăsime
- 4 ouă
Cumpara toate ingredientele
Ingrediente esentiale
31231
54120
17490
9255
Incepe gatitul
1. Taie ciupercile în bucăți și prăjește-le bine într-o tigaie cu ulei de măsline. Potrivește de sare și piper, dar păstrează câteva bucăți de ciuperci pentru decor. 2. Taie pâinea și brânza brie în cubulețe mici. Toacă 2 fire de tarhon. Amestecă totul cu ciupercile și împarte compoziția în 4 pahare mari sau în căni. Acoperă cu smântână dulce grasă. Lasă să se odihnească 1 oră la frigider. 3. Separă albușurile de gălbenușuri, turnând un albuș în fiecare pahar. Păstrează gălbenușurile în jumătatea lor de coajă. Pune paharele într-o oală cu apă fierbinte (apa trebuie să ajungă la jumătatea înălțimii paharelor), acoperă și lasă să se coaguleze timp de 1 minut, menținând apa la o fierbere ușoară. 4. Scurge paharele, adaugă cu grijă gălbenușurile de ou și ciupercile puse deoparte (ușor încălzite), sare, piper și decorează cu tarhon. 5. Servește ca antreu, alături de o salată și felii de pâine.
Nota
Reteta nu a fost votata
Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
Cumpara toate ingredientele
Ingrediente esentiale
31231
54120
17490
9255