• Localizare magazine
: Comanda de minimum 250 lei si ai transport gratuit.  
Inapoi

Negrese

De catre Mega Image

Cum sa lipseasca de pe masa de sarbatoare negresa?

Dificultate medie
Cost mediu
Mai mult de 60 minute

Multumim pentru nota!

An error occurred[RO]

Ai acordat deja o nota

  • Fel de mancare: Desert
  • Bucatarie: International
  • Dieta: Bogat in zahar
  • Mancare: Desert
  • Ocazie: Altele
  • Caracter sezonier: Toate sezoanele

Trimite aceasta reteta

Negrese
Dificultate medie
Cost mediu
Mai mult de 60 minute

Pentru a continua, te rugam sa completezi toate campurile obligatorii.

Ingrediente

- 8 Portii +
  • 60 g de unt
  • 1/2 lingurita de sare
  • 160 ml de smantana
  • 1/4 lingurita de praf de copt
  • 70 g de faina
  • 2 oua
  • 200 g de zahar
  • 60 ml de lapte la temperatura camerei
  • 200 g de ciocolata neagra
  • 2 linguri de zahar pudra (optional)
Pregatire

Pasul 1: Amesteca faina cu praful de copt si sare.
Pasul 2: Topeste untul la foc mic, cu 85g de ciocolata. Adauga si laptele.
Pasul 3: Bate ouale cu zaharul pana obtii o spuma alba si pufoasa. Amestec-o in ciocolata topita. Adauga si mix-ul de faina si amesteca bine.
Pasul 4: Unge o tava patrata cu unt si tapeteaz-o cu faina. Toarna aluatul si bag-o in cuptorul preincalzit la 160°C, pentru 20 de minute.
Pasul 5: Scoate tava din cuptor si apasa usor in blat cu degetele mari, cu exceptia marginilor. Astfel se va forma un mic sant de jur imprejur, pentru ca crema sa curga si pe laturi.
Pasul 6: Marunteste ciocolata ramasa. Incalzeste smantana intr-o cratita. Ia cratita de pe foc, pune in ea bucatile de ciocolata si amesteca pana se topeste. Toarna ciocolata peste blat, intr-un strat uniform si lasa sa se raceasca.
Pasul 7: Taie prajitura in cuburi potrivite si presara deasupra zahar pudra.

Retete asemanatoare:

Adauga in lista
Momentan nu ai o lista de cumparaturi creata. Apasa pe butonul de mai jos pentru a crea una.
Acest produs se afla deja in aceasta lista.
Produs adaugat in lista