Ai cautat retetaMușchiuleț de porc umplut cu prune uscate și Roquefort
Mega image logo
Mușchiuleț de porc umplut cu prune uscate și Roquefort

Mușchiuleț de porc umplut cu prune uscate și Roquefort

Mușchiuleț fraged de porc, umplut delicios cu prune uscate, felii de măr, brânză cu mucegai și ierburi aromatice, rumenit rapid în tigaie și desăvârșit la cuptor, servit alături de cartofi copți apetisanți, tăiați evantai și aromați cu oregano – asta numim o masă pe cinste, plină de arome și texturi potrivite începutului de toamnă.
Usor
>60'
5/5

Ingrediente pentruPersoane

1 portie
  • 3 bucati de muschi de porc (aproximativ 250g/bucata)
  • 1 crenguțe de rozmarin
  • 2 crenguțe de cimbru proaspăt
  • 180 g de branza Roquefort
  • 100 g prune uscate moi, fără sâmburi
  • 1 măr verde tăiat julien
  • 2 linguri linguri de ulei de măsline
  • 1 linguriță oregano uscat
  • 4 cartofi mari pentru copt
  • 1 lingură de unt
  • 1 linguriță oregano
  • 3 bucati de muschi de porc (aproximativ 250g/bucata)
  • 1 crenguțe de rozmarin
  • 2 crenguțe de cimbru proaspăt
  • 180 g de branza Roquefort
  • 100 g prune uscate moi, fără sâmburi
  • 1 măr verde tăiat julien
  • 2 linguri linguri de ulei de măsline
  • 1 linguriță oregano uscat
  • 4 cartofi mari pentru copt
  • 1 lingură de unt
  • 1 linguriță oregano

Incepe gatitul

1. Mai întâi crestează mușchiulețul de porc de mai multe ori, pe lungime, ca să-l poți deschide și întinde cât mai mult. (Vezi rețeta video și fotografia alăturată.) 2. Presară mușchiulețul de porc desfăcut cu sare și piper după gust (nu foarte multă sare, pentru că brânza Roquefort e deja sărată), rozmarinul și cimbrul tocate mărunt, brânza roquefort sfărâmițată, prunele uscate tăiate cuburi și merele feliate. Rulează carnea, apoi leag-o cu sfoară, unge-o cu ulei de măsline și presar-o cu oregano. 3. Într-o tigaie grill bine încinsă prăjește carnea pe fiecare parte, aproximativ 2 minute. Pune carnea într-o tavă și dă-o la cuptorul încins la 180°C pentru încă 10-15 minute. Când e gata, las-o 5 minute la odihnit, apoi tai-o felii. 4. Feliază cartofii din aproape în aproape, fără să-i tai de tot. Unge-i cu ulei și unt, inclusiv printre felii, apoi presară-i cu sare și oregano uscat. Pune-i într-o tavă și bagă-i la cuptorul încins la 180°C, timp de 30-40 de minute. Din când în când, stropește cartofii cu grăsimea din tavă.

Nota

Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
Frantuzesc
Clasic

Comanda produsele pentru 1 portie

  • 72087
  • Prune D'Agen deshidratate  250g
    Produs momentan indisponibil online
    5708
  • Rozmarin  10g
    419.00 Lei/Kg
    419 Lei
    76489