Muschiulet de porc cu legume la gratar
De catre Reteta Mega Image
Daca e vara si vrei sa mananci cu prietenii, incinge gratarul! Nu e nevoie sa iesi la iarba verde in fiecare weekend, poti pregati la fel de bine un gratar savuros si memorabil chiar la tine acasa. Noi iti propunem cateva ingrediente interesante, care te vor face sa te (re)indragostesti de preparatele la gratar.
Dificultate
MediuDurata
1'- 30'Pret
MediuNota
5 din 5Clasic
Altele
Fel principal

Ingrediente pentru 4 Persoane
4 Persoane
- 4 ardei kapia
- 2 bucati de muschi de porc (aproximativ 250g/bucata)
- 1 vanata
- 12 fire de sparanghel verde
- 3 linguri de ulei de masline
- 1 rosie
- 1 dovlecel
- 1 lingura de otet balsamic
- piper, sare de mare grunjoasa
Incepe gatitul
Pasul 1: Spala ardeii si coace-i intr-o tigaie grill, pe aragaz, sau intr-o tava de copt, in cuptorul preincalzit la 180°C. Dupa ce s-au copt, acopera-i cu o folie de aluminiu si lasa-i sa se raceasca. Curata-i apoi de cotor, pielite si seminte.
Pasul 2: Spala vinetele si taie-le felii pe lung. Presara-le cu sare si lasa-le sa stea 15 minute, sa-si lase zeama. Clateste-le bine, usuca-le cu un prosop de hartie si presara-le cu sare si piper.
Pasul 3: Rupe varfurile sparanghelului si curata-le. Presara-le cu sare si piper.
Pasul 4: Spala rosiile si dovleceii si taie-le in felii groase. Pune un pic de sare si piper.
Pasul 5: Incinge o tigaie grill, unge-o cu ulei de masline si coace legumele pe ambele parti.
Pasul 6: Pune legumele coapte pe gratar intr-un vas si stropeste-le cu otet balsamic.
Pasul 7: Freaca carnea cu sare si piper. Incalzeste o tigaie grill, unge-o cu ulei de masline si coace carnea 3 – 4 minute pe fiecare parte. Opreste focul, acoper-o cu folie de aluminiu si las-o sa se odihneasca timp de 5 minute.
Pasul 8: Serveste carnea impreuna cu legumele la gratar.
Pasul 2: Spala vinetele si taie-le felii pe lung. Presara-le cu sare si lasa-le sa stea 15 minute, sa-si lase zeama. Clateste-le bine, usuca-le cu un prosop de hartie si presara-le cu sare si piper.
Pasul 3: Rupe varfurile sparanghelului si curata-le. Presara-le cu sare si piper.
Pasul 4: Spala rosiile si dovleceii si taie-le in felii groase. Pune un pic de sare si piper.
Pasul 5: Incinge o tigaie grill, unge-o cu ulei de masline si coace legumele pe ambele parti.
Pasul 6: Pune legumele coapte pe gratar intr-un vas si stropeste-le cu otet balsamic.
Pasul 7: Freaca carnea cu sare si piper. Incalzeste o tigaie grill, unge-o cu ulei de masline si coace carnea 3 – 4 minute pe fiecare parte. Opreste focul, acoper-o cu folie de aluminiu si las-o sa se odihneasca timp de 5 minute.
Pasul 8: Serveste carnea impreuna cu legumele la gratar.
Nota
Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
International
Clasic
Altele
Altul
Toate sezoanele
Fel principal