Incepe gatitul
1. Într-o oală, pune la călit ceapa, usturoiul, morcovul și foile de dafin cu 5 linguri ulei de măsline. Lasă‑le la foc mic până când se înmoaie legumele
2. Adaugă carnea tocată și amestecă continuu cu o lingură de lemn, ca să se desfacă și să nu formeze cocoloașe. Gătește carnea la foc mic aproximativ 40 de minute, ca să se facă bine.
3. Adaugă roșiile tocate, cimbrul, sare și piper după gust și mai lasă totul să fiarbă încă 15-20 de minute.
4. Ia vinetele tăiate pe lung și sărează-le pe ambele părți, apoi șterge surplusul de apă cu hârtie absorbantă.
5. Într-o tigaie bine încinsă prăjește pe rând feliile de vânătă cu câte puțin ulei de măsline. Dacă ai la îndemână, poți folosi chiar o tigaie grill.
6. Pregătește o tavă și așază în straturi vinete, amestecul cu carne, iar vinete, busuioc și mozzarella. Dă musacaua la cuptor, la 180°C, circa 25-30 de minute.
7. Lasă musacaua să se răcească ușor, apoi servește-o imediat.