Mousse de ciocolata cu crumble de biscuiti speculoos si fulgi de ovaz
De catre Mega Image
Ciocolata place tuturor, mici sau mari, iar perioada sarbatorilor de iarna este unul dintre cele mai potrivite momente pentru ca tu si cei dragi sa va desfatati cu aceasta reteta de mousse.
Dificultate
MediuDurata
>60'Pret
MediuNota
5 din 5Bogat in zahar
Altele
Desert

Ingrediente pentru 8 Persoane
8 Persoane
- 1 ou
- 250 g de ciocolata neagra
- 400 ml de smantana
- 145 g de biscuiti speculoos
- 125 g de zahar alb
- 17 g de fulgi de ovaz
Incepe gatitul
Pasul 1: Marunteste ciocolata si incalzeste 100ml de smantana intr-o cratita mica. Ia cratita de pe foc, pune in ea bucatile de ciocolata si amesteca pana se topeste.
Pasul 2: Bate restul de 300ml de smantana cu zaharul pana cand obtii o crema omogena.
Pasul 3: Bate albusul pana se intareste.
Pasul 4: Amesteca ciocolata cu crema de smantana si adauga usor albusul batut spuma, precum si galbenusul. Farama biscuitii si incorporeaza usor jumatate din cantitate in mousse-ul de ciocolata.
Pasul 5: Toarna mousse-ul in boluri si presara deasupra fulgi de ovaz sfaramati.
Pasul 2: Bate restul de 300ml de smantana cu zaharul pana cand obtii o crema omogena.
Pasul 3: Bate albusul pana se intareste.
Pasul 4: Amesteca ciocolata cu crema de smantana si adauga usor albusul batut spuma, precum si galbenusul. Farama biscuitii si incorporeaza usor jumatate din cantitate in mousse-ul de ciocolata.
Pasul 5: Toarna mousse-ul in boluri si presara deasupra fulgi de ovaz sfaramati.
Nota
Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
Frantuzesc
Bogat in zahar
Altele
Desert
Toate sezoanele
Desert