• Localizare magazine
: Comanda de minimum 250 lei si ai transport gratuit.  
Inapoi

Mere umplute cu fructe si nuci cu sos de vanilie

De catre Joseph Hadad

Un desert de toamna propus de chef Joseph Hadad.

Usor de preparat
Cost redus
Mai mult de 60 minute

Multumim pentru nota!

An error occurred[RO]

Ai acordat deja o nota

  • Fel de mancare: Desert
  • Bucatarie: International
  • Dieta: Bogat in zahar
  • Mancare: Desert
  • Ocazie: Altele
  • Caracter sezonier: Toate sezoanele

Trimite aceasta reteta

Mere umplute cu fructe si nuci cu sos de vanilie
Usor de preparat
Cost redus
Mai mult de 60 minute

Pentru a continua, te rugam sa completezi toate campurile obligatorii.

Ingrediente

- 4 Portii +
  • praf de anason
  • frunze de menta
  • 2 cepe esalota
  • mix de fructe uscate (papaya, caise, stafide)
  • 2 fire de cimbru
  • 3 fire de busuioc
  • 3 fire de menta
  • 150 g miez de nuca
  • piper negru zdrobit
  • 4 mere mari
  • 1 lamaie
  • 1 l de lapte
  • 7 oua
  • 20 g zahar vanilat
  • 120 g zahar tos
  • 10 ml esenta de vanilie
  • fructe rosii (pot fi si congelate – mure, zmeura, capsune)
Pregatire

Pasul 1: Intai pun mixul de fructe uscate in apa calda aproape o ora si jumatate, sa se inmoaie. Daca ma grabesc, pot folosi fructe coapte uscate la pachet (smochine, curmale, stafide, caise). Topesc in tigaie 60g unt, toc ceapa esalota marunt, o sotez pana e transparenta, adaug fructele uscate si le sotez. Toc marunt busuioc, menta, cimbru, le pun in tigaie cu un varf de lingurita de praf de anason si amestec bine. Scot compozitia si o las la racit. Maruntesc miezul de nuci si il incorporez in compozitie. Eu prefer nucile noi, fara pielita. Asezonez cu un pic de sare si piper negru zdrobit.
Pasul 2: Spal merele si le tai pe fund 1 cm, cat sa poata sta in pozitie verticala. Scot mai mult de jumatate din miez cu o lingurita, pe care-l amestec in compozitie. Folosind amestecul de fructe uscate si sotate, nuci si miez de mar, umplu bine, cu varf, merele, astfel incat zeama care se va forma sa ramana in interiorul merelor. Le pun intr-o tava cu hartie de pergament si putin unt si le dau la cuptor, la 170°C.
Pasul 3: Prepar sosul de vanilie. Pun la foc laptele, zaharul, esentele si zaharul vanilat. Cand incep sa fiarba, adaug galbenusurile si amestec continuu la foc mic, pana ce compozitia se ingroasa. Iau de pe foc si las un pic la racit.
Pasul 4: Pun pe platoul de servit sosul de vanilie, merele umplute si decorez cu frunzulite de menta si fructele de padure preferate. Se serveste cald, insotit de vin dulce de desert.

Retete asemanatoare:

Adauga in lista
Momentan nu ai o lista de cumparaturi creata. Apasa pe butonul de mai jos pentru a crea una.
Acest produs se afla deja in aceasta lista.
Produs adaugat in lista