Incepe gatitul
Pasul 1: Spala si curata ardeii de cotoare si seminte. Taie-i felii potrivit de subtiri.
Pasul 2: Taie julien ceapa curatata, curata de coaja usturoiul si taie-i marunt, apoi stoarce portocala pentru zeama.
Pasul 3: Piseaza cateva boabe de piper impreuna cu anasonul. Toarna deasupra uleiul, o lingurita rasa cu sare, zeama de portocala si amesteca bine.
Pasul 4: Asaza carnea curatata intr-un vas ceramic sau, cel mai bine, intr-o punga cu inchidere (zip). Adauga inelele de ceapa si de ardei, usturoiul, amestecul de condimente si ulei si cateva fire de rozmarin. Amesteca bine si da la rece pentru cel putin patru ore.
Pasul 5: Inainte de a aseza carnea pe gratar, indeparteaza legumele pentru a nu se arde. Pentru un plus de gust si aroma, adauga langa ingredientele
pentru marinare si 1-2 frunze de dafin.