Ai cautat retetaMâncare de năut, chorizo și spanac
Mega image logo
  • Mâncare de năut, chorizo și spanac

Mâncare de năut, chorizo și spanac

Năutul este foarte popular în toată zona Mediteranei, inclusiv în Spania, iar chorizo este un tip de cârnat de porc picant, din gastronomia iberică. Spaniolii servesc uneori această mâncare ca „tapas” (gustări).

Nota

5 din 5
Fel principal
Mâncare de năut, chorizo și spanac

Ingrediente pentru 1 Persoane

1 Persoane
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 ceapă tocată
  • 2 căței de usturoi tocați mărunt
  • 1 morcovi feliați
  • 1 tulpina de telina (apio), tocata

Cumpara toate ingredientele

Ingrediente esentiale
  • Ceapa galbena eco 750g
    11.99 Lei/Kg
    8,99 Lei
    18623
  • Incepe gatitul

    1. Într-o oală mare cu ulei la foc mediu, călește ceapa și usturoiul cam 2-3 minute, cât să se înmoaie.
    2. Adaugă morcovii, țelina, cimbrul și frunzele de dafin, condimentează cu sare și piper și gătește cam 2-3 minute, amestecând ocazional.
    3. Adaugă chorizo, scorțișoara și boiaua, și mai gătește 1-2 minute, până ce legumele se înmoaie, iar chorizo începe să-și lase grăsimea în tigaie și să devină crocant.
    4. Adaugă roșiile la conservă, apa și pasta de tomate și amestecă bine. Adu la fierbere, apoi dă focul la minimum.
    5. Adaugă năutul și oțetul, și lasă să fiarbă la foc mic, cam 8-10 minute, amestecând ocazional, până când volumul sosului scade cam la jumătate.
    6. Adaugă spanacul și amestecă ușor cât să se înmoaie.
    7. Ia de pe foc, gustă și mai condimentează cu sare și piper dacă e cazul.
    8. Servește cald cu pâine crocantă.
    Nota
    Ai incercat aceasta reteta?
    Spune-ne cat de mult ti-a placut!
    Fel principal
    • Mâncare de năut, chorizo și spanac

    Cumpara toate ingredientele

    Ingrediente esentiale
  • Ceapa galbena eco 750g
    11.99 Lei/Kg
    8,99 Lei
    18623