Incepe gatitul
1. Într-o oală mare cu ulei la foc mediu, călește ceapa și usturoiul cam 2-3 minute, cât să se înmoaie.
2. Adaugă morcovii, țelina, cimbrul și frunzele de dafin, condimentează cu sare și piper și gătește cam 2-3 minute, amestecând ocazional.
3. Adaugă chorizo, scorțișoara și boiaua, și mai gătește 1-2 minute, până ce legumele se înmoaie, iar chorizo începe să-și lase grăsimea în tigaie și să devină crocant.
4. Adaugă roșiile la conservă, apa și pasta de tomate și amestecă bine. Adu la fierbere, apoi dă focul la minimum.
5. Adaugă năutul și oțetul, și lasă să fiarbă la foc mic, cam 8-10 minute, amestecând ocazional, până când volumul sosului scade cam la jumătate.
6. Adaugă spanacul și amestecă ușor cât să se înmoaie.
7. Ia de pe foc, gustă și mai condimentează cu sare și piper dacă e cazul.
8. Servește cald cu pâine crocantă.