Sari peste
Mega image logo

Buna,

Contul meu
0

Comanda acum si ai LIVRARE GRATUITA, la achizitii peste 50 lei cu livrare in 2 ore si peste 250 lei cu livrare a doua zi!

Ai cautat retetaMâncare de năut, chorizo și spanac
Mega image logo
  • Mâncare de năut, chorizo și spanac
Mâncare de năut, chorizo și spanac

Mâncare de năut, chorizo și spanac

Năutul este foarte popular în toată zona Mediteranei, inclusiv în Spania, iar chorizo este un tip de cârnat de porc picant, din gastronomia iberică. Spaniolii servesc uneori această mâncare ca „tapas” (gustări).
5/5

Ingrediente pentruPersoane

1 portie
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 ceapă tocată
  • 2 căței de usturoi tocați mărunt
  • 1 morcovi feliați
  • 1 tulpina de telina (apio), tocata
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 ceapă tocată
  • 2 căței de usturoi tocați mărunt
  • 1 morcovi feliați
  • 1 tulpina de telina (apio), tocata

Incepe gatitul

1. Într-o oală mare cu ulei la foc mediu, călește ceapa și usturoiul cam 2-3 minute, cât să se înmoaie.
2. Adaugă morcovii, țelina, cimbrul și frunzele de dafin, condimentează cu sare și piper și gătește cam 2-3 minute, amestecând ocazional.
3. Adaugă chorizo, scorțișoara și boiaua, și mai gătește 1-2 minute, până ce legumele se înmoaie, iar chorizo începe să-și lase grăsimea în tigaie și să devină crocant.
4. Adaugă roșiile la conservă, apa și pasta de tomate și amestecă bine. Adu la fierbere, apoi dă focul la minimum.
5. Adaugă năutul și oțetul, și lasă să fiarbă la foc mic, cam 8-10 minute, amestecând ocazional, până când volumul sosului scade cam la jumătate.
6. Adaugă spanacul și amestecă ușor cât să se înmoaie.
7. Ia de pe foc, gustă și mai condimentează cu sare și piper dacă e cazul.
8. Servește cald cu pâine crocantă.

Nota

Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
Fel principal