Limonadă de lime cu cireșe și mentă
Dificultate
UsorDurata
1'- 30'Nota
5 din 5Bauturi si cocktails

Ingrediente pentru 1 Persoane
1 Persoane
- 1 kg cireșe coapte
- 1 zeama de la 6 lămâi verzi, plus câteva felii extra pentru decor
- 1 lingură de ulei de cocos sau câteva pulverizări cu ulei de cocos spray
- 350 ml apă plată sau filtrată
- 1 pumn de mentă verde
- 1 apă minerală sau plată pentru servire
- 1 (opțional) miere de albine sau zahăr brun
Cumpara toate ingredientele
Ingrediente esentiale
61625
10425
25831
Incepe gatitul
1. Preîncălzește cuptorul la 200° C.
2. Pune cireșele într-o tavă pentru cuptor încăpătoare și stropește‑le cu uleiul de cocos și zeama de la 1 lime. Dă‑le la cuptor cam 30 de minute, întorcând cireșele o dată sau de două ori.
3. Scoate tava din cuptor și toarnă peste cireșe cam 1/3 din apă, aproximativ 120 ml, și mai coace-le cam 10 minute.
4. Scoate cireșele din cuptor și lasă-le la răcit.
5. Odată ce s-au răcit, scoate‑le sâmburii cu atenție. Ai grijă să nu rămână vreunul în urmă.
6. Folosește un blender sau un robot de bucătărie și amestecă bine pulpa de cireșe fără sâmburi, zeama de lime rămasă (de la 5 lime) și restul de apă (cei aproximativ 330 ml rămași).
7. Transferă compoziția într‑un borcan sau o sticlă și pune la frigider să se răcească.
8. Servește cu apă plată sau minerală, după gust, și decorează cu câteva felii de lime, frunze de mentă și 2-3 cireșe proaspete.
9. Opțional, poți îndulci cu miere sau zahăr brun. Dacă folosești zahar, îți recomandăm să presari 1-2 linguri peste cireșe direct în tava de copt, înainte să le pui la cuptor.
2. Pune cireșele într-o tavă pentru cuptor încăpătoare și stropește‑le cu uleiul de cocos și zeama de la 1 lime. Dă‑le la cuptor cam 30 de minute, întorcând cireșele o dată sau de două ori.
3. Scoate tava din cuptor și toarnă peste cireșe cam 1/3 din apă, aproximativ 120 ml, și mai coace-le cam 10 minute.
4. Scoate cireșele din cuptor și lasă-le la răcit.
5. Odată ce s-au răcit, scoate‑le sâmburii cu atenție. Ai grijă să nu rămână vreunul în urmă.
6. Folosește un blender sau un robot de bucătărie și amestecă bine pulpa de cireșe fără sâmburi, zeama de lime rămasă (de la 5 lime) și restul de apă (cei aproximativ 330 ml rămași).
7. Transferă compoziția într‑un borcan sau o sticlă și pune la frigider să se răcească.
8. Servește cu apă plată sau minerală, după gust, și decorează cu câteva felii de lime, frunze de mentă și 2-3 cireșe proaspete.
9. Opțional, poți îndulci cu miere sau zahăr brun. Dacă folosești zahar, îți recomandăm să presari 1-2 linguri peste cireșe direct în tava de copt, înainte să le pui la cuptor.
Nota
Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
Bauturi si cocktails
Cumpara toate ingredientele
Ingrediente esentiale
61625
10425
25831