LAVA CAKE
Dificultate
RidicatDurata
31'- 60'Pret
MediuNota
5 din 5Desert

Ingrediente pentru 6 Persoane
6 Persoane
- 100 g zahar tos, plus extra pentru forme
- 227 g ciocolata
- 142 g unt nesarat, la temperatura camerei
- 64 g faina pentru prajituri
- 1/2 lingurita rasa cu sare
- 4 oua mari
- 4 galbenusuri mari
- 1 lingurita cu extract de vanilie
- 1 ulei spray
- 1 cacao pudra (pentru decor)
- 1 afine (pentru decor)
- 1 frunze de menta (pentru decor)
Cumpara toate ingredientele
Ingrediente esentiale
5510
85826
Incepe gatitul
Incinge cuptorul la 210 grade Celsius. Pulverizeaza un strat foarte fin de ulei in formele de copt (tip Ramekin, de 170 g) si tapeteaza-le cu zahar tos. indeparteaza excesul de zahar din forme.
Taie ciocolata in bucatele si pune-o intr-un castron impreuna cu untul. Pune vasul la microunde pentru un minut, amesteca si mai lasa 30 de secunde, doar cat amestecul ingredientelor sa fie unul fin si cremos. incorporeaza treptat faina cernuta si sarea. intr-un alt castron, bate ouale cu galbenusurile, vanilia (sau esenta de rom) si zaharul, apoi incorporeaza amestecul in ciocolata topita. Toarna compozitia in formele de copt, asaza-le pe o tava si da-o la cuptor pentru 10 minute. Cand aluatul a capatat crusta, iar centrul este moale la atingere, scoate formele. Rastoarna-le pe farfurii individuale, presara cu cacao cernuta, decoreaza cu frunze de menta si afine sau zmeura.
Nota. Daca folosesti forme mai mici de copt, micsoreaza si timpul de coacere.
Taie ciocolata in bucatele si pune-o intr-un castron impreuna cu untul. Pune vasul la microunde pentru un minut, amesteca si mai lasa 30 de secunde, doar cat amestecul ingredientelor sa fie unul fin si cremos. incorporeaza treptat faina cernuta si sarea. intr-un alt castron, bate ouale cu galbenusurile, vanilia (sau esenta de rom) si zaharul, apoi incorporeaza amestecul in ciocolata topita. Toarna compozitia in formele de copt, asaza-le pe o tava si da-o la cuptor pentru 10 minute. Cand aluatul a capatat crusta, iar centrul este moale la atingere, scoate formele. Rastoarna-le pe farfurii individuale, presara cu cacao cernuta, decoreaza cu frunze de menta si afine sau zmeura.
Nota. Daca folosesti forme mai mici de copt, micsoreaza si timpul de coacere.
Nota
Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
Desert
Desert
Cumpara toate ingredientele
Ingrediente esentiale
5510
85826