Mega image logo
  • LAVA CAKE

LAVA CAKE

Dificultate

Ridicat

Durata

31'- 60'

Pret

Mediu

Nota

5 din 5
Desert
LAVA CAKE

Ingrediente pentru 6 Persoane

6 Persoane
  • 100 g zahar tos, plus extra pentru forme
  • 227 g ciocolata
  • 142 g unt nesarat, la temperatura camerei
  • 64 g faina pentru prajituri
  • 1/2 lingurita rasa cu sare
  • 4 oua mari
  • 4 galbenusuri mari
  • 1 lingurita cu extract de vanilie
  • 1 ulei spray
  • 1 cacao pudra (pentru decor)
  • 1 afine (pentru decor)
  • 1 frunze de menta (pentru decor)

Cumpara toate ingredientele

Ingrediente esentiale

Incepe gatitul

Incinge cuptorul la 210 grade Celsius. Pulverizeaza un strat foarte fin de ulei in formele de copt (tip Ramekin, de 170 g) si tapeteaza-le cu zahar tos. indeparteaza excesul de zahar din forme.
Taie ciocolata in bucatele si pune-o intr-un castron impreuna cu untul. Pune vasul la microunde pentru un minut, amesteca si mai lasa 30 de secunde, doar cat amestecul ingredientelor sa fie unul fin si cremos. incorporeaza treptat faina cernuta si sarea. intr-un alt castron, bate ouale cu galbenusurile, vanilia (sau esenta de rom) si zaharul, apoi incorporeaza amestecul in ciocolata topita. Toarna compozitia in formele de copt, asaza-le pe o tava si da-o la cuptor pentru 10 minute. Cand aluatul a capatat crusta, iar centrul este moale la atingere, scoate formele. Rastoarna-le pe farfurii individuale, presara cu cacao cernuta, decoreaza cu frunze de menta si afine sau zmeura.
Nota. Daca folosesti forme mai mici de copt, micsoreaza si timpul de coacere.
Nota
Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
Desert
Desert
  • LAVA CAKE

Cumpara toate ingredientele

Ingrediente esentiale