KÄSESPÄTZLE
Nota
5 din 5Buseu

Ingrediente pentru 1 Persoane
1 Persoane
- 5 ouă
- 300 g făină
- 50 g lapte
- 1 sare
- 1 vârf de cuțit de nucșoară măcinată
- 1 ceapă și jumătate tocată mărunt
- 1 lingură de chives tocat
- 200 g smântână lichidă 32%
- 200 g brânză Emmental dată pe răzătoarea mică
- 150 g unt
- 5 linguri pline de ceapă prăjită crocantă
- 1 piper
Cumpara toate ingredientele
Ingrediente esentiale
21309
81397
Ai deja aceste ingrediente?
46000
Incepe gatitul
1. Într-o oală mare, pune apă cu sare la fiert.
2. Într-un bol, amestecă energic ouăle împreună cu laptele, sare, nucșoară și făină, până când obții o compoziție omogenă, fără cocoloașe. Compoziția trebuie să semene unui aluat de clătite, ușor mai gros.
3. Trece compoziția rezultată printr-o sită cu ochiuri mari, deasupra oalei cu apa care fierbe.
4. Scoate pastele din apă când se ridică la suprafață, semn că s-au fiert. Toarnă-le într-o sită și clătește-le cu apă rece.
5. Într-o tigaie întinsă, pune la foc mic ceapa tocată împreună cu untul și lasă vreo 5 minute, până când ceapa se înmoaie, dar nu se arde.
6. Adaugă peste ceapă pastele, amestecă foarte bine și pune apoi smântâna de gătit și brânza Emmental rasă.
7. Lasă la foc mic până când brânza se topește și obții un sos legat.
8. Servește cu ceapă crocantă deasupra și chives tocat.
9. Se condimentează cu sare și piper după gust.
2. Într-un bol, amestecă energic ouăle împreună cu laptele, sare, nucșoară și făină, până când obții o compoziție omogenă, fără cocoloașe. Compoziția trebuie să semene unui aluat de clătite, ușor mai gros.
3. Trece compoziția rezultată printr-o sită cu ochiuri mari, deasupra oalei cu apa care fierbe.
4. Scoate pastele din apă când se ridică la suprafață, semn că s-au fiert. Toarnă-le într-o sită și clătește-le cu apă rece.
5. Într-o tigaie întinsă, pune la foc mic ceapa tocată împreună cu untul și lasă vreo 5 minute, până când ceapa se înmoaie, dar nu se arde.
6. Adaugă peste ceapă pastele, amestecă foarte bine și pune apoi smântâna de gătit și brânza Emmental rasă.
7. Lasă la foc mic până când brânza se topește și obții un sos legat.
8. Servește cu ceapă crocantă deasupra și chives tocat.
9. Se condimentează cu sare și piper după gust.
Nota
Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
Cina
Buseu
Cumpara toate ingredientele
Ingrediente esentiale
21309
81397
Ai deja aceste ingrediente?
46000