Hummus cu ulei de măsline și pită
Dificultate
UsorDurata
1'- 30'Pret
RedusNota
5 din 5Vegan
Buseu

Ingrediente pentru 1 Persoane
1 Persoane
- 2 linguri de suc de lămâie
- 2 căței de usturoi pisați
- 1 lingură de chimion măcinat
- 1 sare
- 1 lingură tahini (pastă de susan)
- 4 linguri de apă
- 2 linguri de ulei de măsline
- 1 lingură de boia de ardei dulce
- 4 pite
- 200 g năut la conservă
Cumpara toate ingredientele
Ingrediente esentiale
68727
69584
65836
Incepe gatitul
1. Scurge de apă și usucă năutul. Păstrează câteva boabe de năut pentru decor.
2. Combină într-un blender năutul, zeama de lămâie, usturoiul, chimionul, sarea, tahini și apa.
3. Amestecă până devine cremă.
4. Gustă și vezi dacă mai trebuie adăugate condimente, apă sau zeamă de lămâie.
5. Pune apoi hummusul preparat într-un bol.
6. Presară peste el boia și boabele de năut păstrate.
7. Stropește-l cu puțin ulei de măsline.
8. Servește cu pita încălzită un pic la cuptor.
2. Combină într-un blender năutul, zeama de lămâie, usturoiul, chimionul, sarea, tahini și apa.
3. Amestecă până devine cremă.
4. Gustă și vezi dacă mai trebuie adăugate condimente, apă sau zeamă de lămâie.
5. Pune apoi hummusul preparat într-un bol.
6. Presară peste el boia și boabele de năut păstrate.
7. Stropește-l cu puțin ulei de măsline.
8. Servește cu pita încălzită un pic la cuptor.
Nota
Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
Vegan
Pranz
Buseu
Cumpara toate ingredientele
Ingrediente esentiale
68727
69584
65836