• Localizare magazine
: Comanda de minimum 250 lei si ai transport gratuit.  
Inapoi

Gemista

De catre Marius Tudosiei

Cu totii stim reteta de ardei/rosii umplute cu carne. Dar indrazneste sa adaugi pe lista ingredientelor unele noi, cum sunt stafidele si semintele de pin, si nu vei fi dezamagit de ”noua” reteta.

Dificultate medie
Cost mediu
Mai mult de 60 minute

Multumim pentru nota!

An error occurred[RO]

Ai acordat deja o nota

  • Fel de mancare: Fel principal
  • Bucatarie: Grecesc
  • Dieta: Clasic
  • Mancare: Desert
  • Ocazie: Altele
  • Caracter sezonier: Toate sezoanele

Trimite aceasta reteta

Gemista
Dificultate medie
Cost mediu
Mai mult de 60 minute

Pentru a continua, te rugam sa completezi toate campurile obligatorii.

Ingrediente

- 2 Portii +
  • 8 rosii mari
  • ulei de masline
  • sare, piper alb
  • 2 linguri cu bulion
  • 100 g stafide
  • 1 legatura de menta
  • 1 legatura de oregano
  • 3 legaturi de patrunjel
  • 1 capatana de usturoi
  • 2 cepe
  • 200 g orez
  • 350 g carne de vita
  • 6 cartofi
  • 100 g seminte de pin
Pregatire

Pasul 1: Taie capac rosiilor si scobeste miezul (pastreaza-l). incinge 2-3 linguri cu ulei si caleste carnea impreuna cu ceapa tocata. Cand au devenit rumene, adauga usturoiul tocat, miezul rosiilor si amesteca. Spre final, completeaza cu bulionul dizolvat in putina apa, orezul spalat si lasa pe foc pana ce se umfla si ultimul ingredient adaugat. La final, adauga stafidele, semintele de pin usor rumenite, patrunjelul, oregano si menta tocate fin. Asezoneaza dupa gust.
Pasul 2: Umple rosiile cu amestecul de mai sus, pune-le capac si asaza-le intr-o tava.
Pasul 3 imprastie cartofii taiati pe lungime printre rosii, de o parte si de alta. Stropeste cu ulei de masline si da la cuptor, la maximum 180 de grade pentru 40-50 de minute.

Retete asemanatoare:

Adauga in lista
Momentan nu ai o lista de cumparaturi creata. Apasa pe butonul de mai jos pentru a crea una.
Acest produs se afla deja in aceasta lista.
Produs adaugat in lista