Gem de prune cu scorțișoară
O felie de pâine proaspăt prăjită, întinsă cu câteva vârfuri de cuțit de unt, care se topește instant
pe pâinea încă fierbinte, peste care se adaugă una-două linguri sănătoase de gem cu aromă delicată de scorțișoară – iată un mic dejun
sau o gustare de seară simplă și
delicioasă, care te va umple instant
de bucurie, indiferent de frigul sau
de vremea mohorâtă de afară.
Gemul este o metodă veche și
minunată de a păstra mult timp
în bucătăria ta gustul fructelor de
toamnă. Încearcă și tu, pentru că
este foarte simplu! Noi îți venim
în ajutor cu o serie de sfaturi
și trucuri simple, chiar dacă e
prima oară când faci gem.

Mediu
>60'
0/5
Redus
Ingrediente pentru
Ingrediente 1 portie
- 2 kg prune, sâmburii scoși și tocate grosier
- 2 kg zahăr alb granulat
- 2 linguriță de scorțisoară măcinată
- lămâie, zeamă
- 50 g unt 82%, la temperatura camerei
- 2 bețișoare scorțișoară
- 2 kg prune, sâmburii scoși și tocate grosier
- 2 kg zahăr alb granulat
- 2 linguriță de scorțisoară măcinată
- lămâie, zeamă
- 50 g unt 82%, la temperatura camerei
- 2 bețișoare scorțișoară