• Localizare magazine
: Comanda de minimum 250 lei si ai transport gratuit.  
Inapoi

Galeta cu ricotta si afine

De catre Alex Iacob

I se mai spune si tarta rustica sau verisoara de la tara a frantuzitei tarte. Cert este ca aceasta combinatie de aluat crocant, branza ricotta si fructe proaspete este absolut delicioasa. Iar daca o serviti putin calduta, langa una-doua cupe cu inghetata de vanilie, tocmai sunteti in fata unui festin, iar cuvintele devin de prisos. Ramane doar placerea gustului!

Dificultate medie
Cost mediu
Mai putin de 60 minute

Multumim pentru nota!

An error occurred[RO]

Ai acordat deja o nota

  • Fel de mancare: Desert
  • Bucatarie: Frantuzesc
  • Dieta: Bogat in zahar
  • Mancare: Altul
  • Ocazie: Altele
  • Caracter sezonier: Toate sezoanele

Trimite aceasta reteta

Galeta cu ricotta si afine
Dificultate medie
Cost mediu
Mai putin de 60 minute

Pentru a continua, te rugam sa completezi toate campurile obligatorii.

Ingrediente

- 2 Portii +
  • 200 g faina tip 000
  • 1 lingura cu lapte
  • 1 galbenus
  • 2 lingura cu varf cu fulgi de migdale
  • 250 g ricotta
  • 200 g afine
  • 3 lingura cu apa rece
  • 2 lingurita cu zahar
  • sare
  • 1 ou
  • 125 g unt rece
  • zahar
Pregatire

Pasul 1: Cerne faina si fa o adancitura in mijlocul ei. Adauga oul, un praf de sare, untul, zaharul si apa. Amesteca-le si framanta repede un aluat elastic. Daca e casant, adauga o lingura cu apa foarte rece. infoliaza-l si da aluatul la rece pentru cel putin 30 de minute.
Pasul 2: Pudreaza masa de lucru cu faina si intinde aluatul cu sucitorul, pana ajunge la un diametru de 22-24 de cm.
Pasul 3: Pe aluatul intins, pune branza ricotta (scursa de zerul pe care e posibil sa-l fi lasat) si intinde-o pe aproape toata suprafata, lasand doar marginile libere. Presara din loc in loc afinele.
Pasul 4: Cu atentie, si de preferat cu degetele reci (pentru a nu se inmuia aluatul), ridica marginile aluatului, formand acea margine frumoasa, ca faldurile unei rochii.
Pasul 5: Transfera galeta pe tava tapetata cu hartie de copt si presara deasupra fulgii de migdale.
Pasul 6: Unge marginile ondulate cu galbenusul frecat cu lapte si presara deasupra putin zahar tos. Da la cuptor 20-25 de minute, la 200 de grade, sau pana cand aluatul a capatat o culoare aurie si apetisanta. Taie doar dupa ce s-a racorit.

Retete asemanatoare:

Adauga in lista
Momentan nu ai o lista de cumparaturi creata. Apasa pe butonul de mai jos pentru a crea una.
Acest produs se afla deja in aceasta lista.
Produs adaugat in lista