Galeta cu ricotta si afine
De catre Alex Iacob
I se mai spune si tarta rustica sau
verisoara de la tara a frantuzitei tarte.
Cert este ca aceasta combinatie de
aluat crocant, branza ricotta si fructe
proaspete este absolut delicioasa.
Iar daca o serviti putin calduta, langa
una-doua cupe cu inghetata de vanilie,
tocmai sunteti in fata unui festin, iar
cuvintele devin de prisos. Ramane
doar placerea gustului!
Dificultate
MediuDurata
31'- 60'Pret
MediuNota
Reteta nu a fost votataBogat in zahar
Altele
Desert

Ingrediente pentru 2 Persoane
2 Persoane
- 200 g faina tip 000
- 125 g unt rece
- 1 ou
- sare
- 2 lingurita cu zahar
- 3 lingura cu apa rece
- 200 g afine
- 250 g ricotta
- 2 lingura cu varf cu fulgi de migdale
- 1 galbenus
- 1 lingura cu lapte
- zahar
Incepe gatitul
Pasul 1: Cerne faina si fa o adancitura in mijlocul ei. Adauga oul, un praf de sare, untul, zaharul si apa. Amesteca-le si framanta repede un aluat elastic. Daca e casant, adauga o lingura cu apa foarte rece. infoliaza-l si da aluatul la rece pentru cel putin 30 de minute.
Pasul 2: Pudreaza masa de lucru cu faina si intinde aluatul cu sucitorul, pana ajunge la un diametru de 22-24 de cm.
Pasul 3: Pe aluatul intins, pune branza ricotta (scursa de zerul pe care e posibil sa-l fi lasat) si intinde-o pe aproape toata suprafata, lasand doar marginile libere. Presara din loc in loc afinele.
Pasul 4: Cu atentie, si de preferat cu degetele reci (pentru a nu se inmuia aluatul), ridica marginile aluatului, formand acea margine frumoasa, ca faldurile unei rochii.
Pasul 5: Transfera galeta pe tava tapetata cu hartie de copt si presara deasupra fulgii de migdale.
Pasul 6: Unge marginile ondulate cu galbenusul frecat cu lapte si presara deasupra putin zahar tos. Da la cuptor 20-25 de minute, la 200 de grade, sau pana cand aluatul a capatat o culoare aurie si apetisanta. Taie doar dupa ce s-a racorit.
Pasul 2: Pudreaza masa de lucru cu faina si intinde aluatul cu sucitorul, pana ajunge la un diametru de 22-24 de cm.
Pasul 3: Pe aluatul intins, pune branza ricotta (scursa de zerul pe care e posibil sa-l fi lasat) si intinde-o pe aproape toata suprafata, lasand doar marginile libere. Presara din loc in loc afinele.
Pasul 4: Cu atentie, si de preferat cu degetele reci (pentru a nu se inmuia aluatul), ridica marginile aluatului, formand acea margine frumoasa, ca faldurile unei rochii.
Pasul 5: Transfera galeta pe tava tapetata cu hartie de copt si presara deasupra fulgii de migdale.
Pasul 6: Unge marginile ondulate cu galbenusul frecat cu lapte si presara deasupra putin zahar tos. Da la cuptor 20-25 de minute, la 200 de grade, sau pana cand aluatul a capatat o culoare aurie si apetisanta. Taie doar dupa ce s-a racorit.
Nota
Reteta nu a fost votata
Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
Frantuzesc
Bogat in zahar
Altele
Altul
Toate sezoanele
Desert