Livrăm produsele oriunde în țară
Mașini frigorifice pentru transportul produselor fresh
Alegem cu grijă cele mai bune produse
Cea mai variată gamă de produse din Mega
Avem magazinul online deschis 24/7

Comanda in luna septembrie cu livrare a doua zi si primesti un voucher de 20 ron pentru urmatoarea ta comanda mai mare de 200 de ron. 🎁

Ai cautat retetaGaleta cu ricotta si afine
Mega image logo
  • Galeta cu ricotta si afine

Galeta cu ricotta si afine

De catre Alex Iacob
I se mai spune si tarta rustica sau verisoara de la tara a frantuzitei tarte. Cert este ca aceasta combinatie de aluat crocant, branza ricotta si fructe proaspete este absolut delicioasa. Iar daca o serviti putin calduta, langa una-doua cupe cu inghetata de vanilie, tocmai sunteti in fata unui festin, iar cuvintele devin de prisos. Ramane doar placerea gustului!

Dificultate

Mediu

Durata

31'- 60'

Pret

Mediu

Nota

Reteta nu a fost votata
Bogat in zahar
Altele
Desert
Galeta cu ricotta si afine

Ingrediente pentru 2 Persoane

2 Persoane
  • 200 g faina tip 000
  • 1 lingura cu lapte
  • 1 galbenus
  • 2 lingura cu varf cu fulgi de migdale
  • 250 g ricotta
  • 200 g afine
  • 3 lingura cu apa rece
  • 2 lingurita cu zahar
  • sare
  • 1 ou
  • 125 g unt rece
  • zahar

Incepe gatitul

Pasul 1: Cerne faina si fa o adancitura in mijlocul ei. Adauga oul, un praf de sare, untul, zaharul si apa. Amesteca-le si framanta repede un aluat elastic. Daca e casant, adauga o lingura cu apa foarte rece. infoliaza-l si da aluatul la rece pentru cel putin 30 de minute.
Pasul 2: Pudreaza masa de lucru cu faina si intinde aluatul cu sucitorul, pana ajunge la un diametru de 22-24 de cm.
Pasul 3: Pe aluatul intins, pune branza ricotta (scursa de zerul pe care e posibil sa-l fi lasat) si intinde-o pe aproape toata suprafata, lasand doar marginile libere. Presara din loc in loc afinele.
Pasul 4: Cu atentie, si de preferat cu degetele reci (pentru a nu se inmuia aluatul), ridica marginile aluatului, formand acea margine frumoasa, ca faldurile unei rochii.
Pasul 5: Transfera galeta pe tava tapetata cu hartie de copt si presara deasupra fulgii de migdale.
Pasul 6: Unge marginile ondulate cu galbenusul frecat cu lapte si presara deasupra putin zahar tos. Da la cuptor 20-25 de minute, la 200 de grade, sau pana cand aluatul a capatat o culoare aurie si apetisanta. Taie doar dupa ce s-a racorit.
Nota
Reteta nu a fost votata
Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
Frantuzesc
Bogat in zahar
Altele
Altul
Toate sezoanele
Desert
  • Galeta cu ricotta si afine