Friptura de miel cu verdeturi
De catre Reteta Mega Image
Carnea frageda de miel se completeaza tare bine cu verdeturile de sezon. Folosete-le pentru a aroma gustul carnii, dar si in salate, in garnituri pline de culoare si texturi.
Multumim pentru nota!
An error occurred[RO]
Ai acordat deja o nota
- Fel de mancare: Fel principal
- Bucatarie: International
- Dieta: Clasic
- Mancare: Altul
- Ocazie: Altele
- Caracter sezonier: Toate sezoanele
Ingrediente
Aceasta reteta e pentru 4 persoane.
- ulei de masline
- 1 pulpa de miel
- sare, otet balsamic (optional)
- 300 g iaurt gras
- 1 legatura de ceapa verde
- 1 lamaie
- 1 legatura de usturoi verde
- piper negru proaspat rajnit
- 1 lingurita cu sare
- 300 g ardei capia
- 1 lingura cu marar verde tocat fin
- 1 lingurita cu boia dulce/iute/afumata
- 1 bucata de salata verde
- 1 ardei iute rosu
- 1 castravete
- 1 ceapa rosie
- 200 g branza telemea
- 2 rosii
Pasul 1: Pentru marinada, taie marunt ceapa, usturoiul si mararul. Incorporeaza-le in iaurtul gras, adauga zeama de lamaie si un pic de coaja rasa, doua linguri cu ulei, sarea si un praf de piper.
Pasul 2: Unge carnea curatata cu aceasta marinada, asaz-o intr-un castron emailat (sa nu fie din metal), acopera si da-o la frigider pentru 24 de ore. Apoi, pune-o intr-o tava, stropeste-o cu restul de ulei si da-o la cuptor, la foc mic, sa se gateasca pe inceti sor. Cand carnea se desprinde usor, e semn ca e gata.
Pasul 3: Pentru sos, pune in blenderul de masa ardeii copti curatati, o lingura cu ulei, sare dupa gust si boiaua preferata. Mixeaza de cateva
ori, pana sosul capata o consistenta omogena si fina.
Pasul 4: Taie dupa gust ingredientele pentru salata si pune-le intr-un castron. Presara sare, ulei de masline si la final, cubuletele de telemea (de capra, oaie sau vaca).
Pasul 5: Serveste friptura cu salata si sos de ardei copti, alaturi de un pahar cu vin rosu.
Retete asemanatoare:
Iti multumim ca ai tiparit reteta. Speram ca ti-a placut si ca vei reveni pe site-ul nostru pentru a cauta si alte retete minunate.
Trimite aceasta reteta