• Localizare magazine
: Comanda de minimum 250 lei si ai transport gratuit.  
Inapoi

Friptura de miel cu verdeturi

De catre Reteta Mega Image

Carnea frageda de miel se completeaza tare bine cu verdeturile de sezon. Folose„te-le pentru a aroma gustul carnii, dar s„i in salate, in garnituri pline de culoare s„i texturi.

Dificultate medie
Cost redus
Mai putin de 60 minute

Multumim pentru nota!

An error occurred[RO]

Ai acordat deja o nota

  • Fel de mancare: Fel principal
  • Bucatarie: International
  • Dieta: Clasic
  • Mancare: Altul
  • Ocazie: Altele
  • Caracter sezonier: Toate sezoanele

Trimite aceasta reteta

Friptura de miel cu verdeturi
Dificultate medie
Cost redus
Mai putin de 60 minute

Pentru a continua, te rugam sa completezi toate campurile obligatorii.

Ingrediente

- 4 Portii +
  • ulei de masline
  • 1 pulpa de miel
  • sare, otet balsamic (optional)
  • 300 g iaurt gras
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 1 lamaie
  • 1 legatura de usturoi verde
  • piper negru proaspat rajnit
  • 1 lingurita cu sare
  • 300 g ardei capia
  • 1 lingura cu marar verde tocat fin
  • 1 lingurita cu boia dulce/iute/afumata
  • 1 bucata de salata verde
  • 1 ardei iute rosu
  • 1 castravete
  • 1 ceapa rosie
  • 200 g branza telemea
  • 2 ros„ii
Pregatire

Pasul 1: Pentru marinada, taie marunt ceapa, usturoiul si mararul. Incorporeaza-le in iaurtul gras, adauga zeama de lamaie si un pic de coaja rasa, doua linguri cu ulei, sarea si un praf de piper.
Pasul 2: Unge carnea curatata cu aceasta marinada, asaz-o intr-un castron emailat (sa nu fie din metal), acopera si da-o la frigider pentru 24 de ore. Apoi, pune-o intr-o tava, stropeste-o cu restul de ulei si da-o la cuptor, la foc mic, sa se gateasca pe inceti sor. Cand carnea se desprinde usor, e semn ca e gata.
Pasul 3: Pentru sos, pune in blenderul de masa ardeii copti curatati, o lingura cu ulei, sare dupa gust si boiaua preferata. Mixeaza de cateva ori, pana sosul capata o consistenta omogena si fina.
Pasul 4: Taie dupa gust ingredientele pentru salata si pune-le intr-un castron. Presara sare, ulei de masline si la final, cubuletele de telemea (de capra, oaie sau vaca).
Pasul 5: Serveste friptura cu salata si sos de ardei copti, alaturi de un pahar cu vin rosu.

Retete asemanatoare:

Adauga in lista
Momentan nu ai o lista de cumparaturi creata. Apasa pe butonul de mai jos pentru a crea una.
Acest produs se afla deja in aceasta lista.
Produs adaugat in lista