Ai cautat retetaFrigărui cu legume, pui și pepene, salsa de pepene roșu
Mega image logo
  • Frigărui cu legume, pui și pepene, salsa de pepene roșu

Frigărui cu legume, pui și pepene, salsa de pepene roșu

Pepene, pui, porumb și ardei copt pe aceeași frigăruie! De ce nu?! Dulce, crocant, moale și fraged, rumen și sărat, toate într‑un singur preparat... Aceste frigărui sunt felul nostru de‑ați spune că iubim vara și știm să ne bucurăm de ea într-o mulțime de feluri. Încearcă-le și ai să te convingi. Nu uita de salsa (sos, în spaniolă) cu pepene roșu, ceva cu totul senzațional. Și uite așa poți profita de ultima lună de vară, cu cele mai surprinzătoare combinații culinare via Chef Alex Iacob.

Dificultate

Usor

Durata

>60'

Nota

Reteta nu a fost votata
Aperitiv
Frigărui cu legume, pui și pepene, salsa de pepene roșu

Ingrediente pentru 1 Persoane

1 Persoane
  • 400 g ardei gras verde copt
  • 1 porumb fiert, tăiat bucăți
  • 200 g pepene roșu
  • 600 g piept de pui dezosat, tăiat cubulețe cam de 4 cm
  • 1 lingură sos de soia
  • 2 linguri linguri de ulei de măsline
  • zeama de la un lime
  • 1 linguriță semințe de susan
  • 2 roșii mari tăiate cubulețe mici
  • 1 legătură ceapă verde
  • 1 legătură mică de coriandru, tocată

Incepe gatitul

1. Coace ardeiul gras (dacă nu e deja copt), decojește-l și curăță-l de semințe și cotor. Apoi taie-l în două, pe lungime, și rulează bucățile sul, înainte de a le înfige pe frigăruie. 2. Taie pieptul de pui în cuburi mari. Taie porumbul fiert în bucăți potrivite. Taie pulpa pepenelui în cuburi mari, la fel ca puiul. 3. Înfige pe frigăruie o bucată de porumb, o bucată piept de pui, ardei gras copt rulat, iar o bucată de pui și un cub de pepene roșu. 4. Marinează frigăruile astfel: așază-le pe o farfurie și stropește-le cu sosul de soia, uleiul de măsline, sare și piper după gust, zeama de lime, apoi lasă‑le 30 de minute – o oră la temperatura camerei. 5. Pune frigăruile pe grătar sau pe o tigaie grill foarte bine încinsă. Lasă‑le aproximativ 5 minute pe fiecare parte. 6. Între timp prepară salsa: decojește roșiile, taie-le în 4, scoate-le miezul și păstrează doar pulpa, apoi taie-le cubulețe. Adaugă ceapa verde tocată mărunt, cubulețele de pepene roșu, zeama de lime, coriandru tocat și sare după gust. Amestecă bine și servește împreună cu frigăruile.
Nota
Reteta nu a fost votata
Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
Gustare
Aperitiv
  • Frigărui cu legume, pui și pepene, salsa de pepene roșu