Incepe gatitul
1. Coace ardeiul gras (dacă nu e deja copt), decojește-l și curăță-l de semințe și cotor. Apoi taie-l în două, pe lungime, și rulează bucățile sul, înainte de a le înfige pe frigăruie. 2. Taie pieptul de pui în cuburi mari. Taie porumbul fiert în bucăți potrivite. Taie pulpa pepenelui în cuburi mari, la fel ca puiul. 3. Înfige pe frigăruie o bucată de porumb, o bucată piept de pui, ardei gras copt rulat, iar o bucată de pui și un cub de pepene roșu. 4. Marinează frigăruile astfel: așază-le pe o farfurie și stropește-le cu sosul de soia, uleiul de măsline, sare și piper după gust, zeama de lime, apoi lasă‑le 30 de minute – o oră la temperatura camerei. 5. Pune frigăruile pe grătar sau pe o tigaie grill foarte bine încinsă. Lasă‑le aproximativ 5 minute pe fiecare parte. 6. Între timp prepară salsa: decojește roșiile, taie-le în 4, scoate-le miezul și păstrează doar pulpa, apoi taie-le cubulețe. Adaugă ceapa verde tocată mărunt, cubulețele de pepene roșu, zeama de lime, coriandru tocat și sare după gust. Amestecă bine și servește împreună cu frigăruile.