Fondue Savoyarde
De catre Marius Tudosiei
Iti propunem sa incerci una dintre cele mai usoare retete de fondue.
Dificultate
UsorDurata
1'- 30'Pret
MediuNota
5 din 5Clasic
Altele
Aperitiv

Ingrediente pentru 2 Persoane
2 Persoane
- 250 g branza Beaufort
- 250 g branza Gruyère
- 250 g branza Emmenthal
- 400 ml de vin alb sec Savoie
- 1 lingurita de amidon de porumb
- 1 catel de usturoi
- 1 lingura de schnaps de cirese (facultativ)
- 1 varf de cutit de nucsoara rasa (facultativ)
- 540 g de paine nefeliata
Incepe gatitul
Pasul 1: Taie painea felii groase, apoi cuburi, inainte de a incepe prepararea, pentru a avea timp sa se usuce putin. Inlatura crusta branzeturilor apoi feliaza-le foarte subtire sau da-le prin razatoarea mare.
Pasul 2: Unge bine vasul de fondue cu usturoiul taiat in doua, apoi adauga amidonul de porumb, amesteca pana la omogenizarea totala cu putin vin, apoi adauga restul de vin. Pe aragaz, aduci totul la temperatura de fierbere si adaugi putin cate putin din branzeturi, amestecand continuu. Cand totul este bine omogenizat, poti adauga schnaps de cirese si nucsoara rasa.
Pasul 3: Pune vasul de fondue pe propriul suport de pastrare la cald, alaturi cuburile de paine. Se poate servi langa un platou de mezeluri frantuzesti de Savoya (jambon, carnati, Reblochon), salata si castraveti cornichon.
Pasul 2: Unge bine vasul de fondue cu usturoiul taiat in doua, apoi adauga amidonul de porumb, amesteca pana la omogenizarea totala cu putin vin, apoi adauga restul de vin. Pe aragaz, aduci totul la temperatura de fierbere si adaugi putin cate putin din branzeturi, amestecand continuu. Cand totul este bine omogenizat, poti adauga schnaps de cirese si nucsoara rasa.
Pasul 3: Pune vasul de fondue pe propriul suport de pastrare la cald, alaturi cuburile de paine. Se poate servi langa un platou de mezeluri frantuzesti de Savoya (jambon, carnati, Reblochon), salata si castraveti cornichon.
Nota
Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
Frantuzesc
Clasic
Altele
Altul
Toate sezoanele
Aperitiv