• Localizare magazine
: Comanda de minimum 250 lei si ai transport gratuit.  
Inapoi

Fondue Savoyarde

De catre Marius Tudosiei

Iti propunem sa incerci una dintre cele mai usoare retete de fondue.

Usor de preparat
Cost mediu
Mai putin de 30 minute

Multumim pentru nota!

An error occurred[RO]

Ai acordat deja o nota

  • Fel de mancare: Aperitiv
  • Bucatarie: Frantuzesc
  • Dieta: Clasic
  • Mancare: Altul
  • Ocazie: Altele
  • Caracter sezonier: Toate sezoanele

Trimite aceasta reteta

Fondue Savoyarde
Usor de preparat
Cost mediu
Mai putin de 30 minute

Pentru a continua, te rugam sa completezi toate campurile obligatorii.

Ingrediente

- 2 Portii +
  • 250 g branza Beaufort
  • 250 g branza Gruyère
  • 250 g branza Emmenthal
  • 400 ml de vin alb sec Savoie
  • 1 lingurita de amidon de porumb
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingura de schnaps de cirese (facultativ)
  • 1 varf de cutit de nucsoara rasa (facultativ)
  • 540 g de paine nefeliata
Pregatire

Pasul 1: Taie painea felii groase, apoi cuburi, inainte de a incepe prepararea, pentru a avea timp sa se usuce putin. Inlatura crusta branzeturilor apoi feliaza-le foarte subtire sau da-le prin razatoarea mare.
Pasul 2: Unge bine vasul de fondue cu usturoiul taiat in doua, apoi adauga amidonul de porumb, amesteca pana la omogenizarea totala cu putin vin, apoi adauga restul de vin. Pe aragaz, aduci totul la temperatura de fierbere si adaugi putin cate putin din branzeturi, amestecand continuu. Cand totul este bine omogenizat, poti adauga schnaps de cirese si nucsoara rasa.
Pasul 3: Pune vasul de fondue pe propriul suport de pastrare la cald, alaturi cuburile de paine. Se poate servi langa un platou de mezeluri frantuzesti de Savoya (jambon, carnati, Reblochon), salata si castraveti cornichon.

Retete asemanatoare:

Adauga in lista
Momentan nu ai o lista de cumparaturi creata. Apasa pe butonul de mai jos pentru a crea una.
Acest produs se afla deja in aceasta lista.
Produs adaugat in lista