Foietaj cu dovleac si nuci
De catre Joseph Hadad
Un desert de toamna propus de chef Joseph Hadad!
Dificultate
UsorDurata
1'- 30'Pret
RedusNota
Reteta nu a fost votataBogat in zahar
Altele
Desert

Ingrediente pentru 4 Persoane
4 Persoane
- 1 pachet de foietaj
- 100 g de pesmet
- 300 g zahar
- 250 g de miez de nuca
- zahar pudra pentru decor
- 3 kg de dovleac
- 150 g de unt
- 5 g de scortisoara
- 1 ou
Incepe gatitul
Pasul 1: Dau pe razatoarea mare dovleacul. Pun pe foc o oala in care bag untul, iar dupa ce s-a topit, adaug dovleacul ras, scortisoara si zaharul. Amestec foarte bine si las 25 de minute, la foc potrivit. Iau de pe foc, adaug pesmetul si miezul de nuca si las la racit.
Pasul 2: Peste o forma rotunda de tarta sau placinta, pe care o ung cu unt, pun foietaj (nu foarte subtire). Apas un pic cu degetele, ca sa ia forma recipientului, si intep cu furculita in 3-4 locuri. Las la cuptor, la 180˚C, 10 minute. Scot tava, o las la racit, pun compozitia de dovleac cu nuca si astern deasupra o alta foaie de aluat. Ung foietajul cu ou si mai bag vasul la cuptor inca 35-40 de minute, la 175˚C.
Pasul 3: Scot de la cuptor, las la racit, apoi pudrez foietajul cu scortisoara si zahar pudra prin sita. Se taie cu atentie, ca pe tort sau scotand „cuiburi” rotunde.
Pasul 2: Peste o forma rotunda de tarta sau placinta, pe care o ung cu unt, pun foietaj (nu foarte subtire). Apas un pic cu degetele, ca sa ia forma recipientului, si intep cu furculita in 3-4 locuri. Las la cuptor, la 180˚C, 10 minute. Scot tava, o las la racit, pun compozitia de dovleac cu nuca si astern deasupra o alta foaie de aluat. Ung foietajul cu ou si mai bag vasul la cuptor inca 35-40 de minute, la 175˚C.
Pasul 3: Scot de la cuptor, las la racit, apoi pudrez foietajul cu scortisoara si zahar pudra prin sita. Se taie cu atentie, ca pe tort sau scotand „cuiburi” rotunde.
Nota
Reteta nu a fost votata
Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
International
Bogat in zahar
Altele
Altul
Toate sezoanele
Desert