Livrăm produsele oriunde în țară
Mașini frigorifice pentru transportul produselor fresh
Alegem cu grijă cele mai bune produse
Cea mai variată gamă de produse din Mega
Avem magazinul online deschis 24/7

Comanda in luna septembrie cu livrare a doua zi si primesti un voucher de 20 ron pentru urmatoarea ta comanda mai mare de 200 de ron. 🎁

Ai cautat retetaFish & chips cu sos tartar
Mega image logo
  • Fish & chips cu sos tartar

Fish & chips cu sos tartar

Nu trebuie să gătești pompos ca să ai o experiență culinară deosebită. Rețeta de fish & chips cu sos tartar este simplă, dar gustoasă, putând scoate din banal orice seară. Servește alături de o bere englezească pale ale.

Nota

5 din 5
Fish & chips cu sos tartar

Ingrediente pentru 1 Persoane

1 Persoane
  • 4 fileuri doradă, biban de mare sau șalău,
  • 250 g făină
  • 1 ou întreg
  • 7 g praf de copt
  • 1 g drojdie uscată
  • 325 g apă
  • 1 l ulei floarea soarelui
  • 500 g cartofi pentru prăjit, curățați și tăiați
  • 200 g maioneză
  • 1 linguriță capere
  • 2 lingurițe castraveți cornișon
  • 1 lămâie
  • 1 legătură pătrunjel tocat mărunt

Cumpara toate ingredientele

Ingrediente esentiale
  • Maioneza  480g
    -20%
    29.37 Lei/Kg14,10 Lei
    23.50 Lei/Kg
    11,28 Lei
  • Capere superfine 100g
    50.00 Lei/Kg
    5,00 Lei
  • Incepe gatitul

    1. Mai întâi condimentează bine peștele cu sare și piper după gust. Apoi prepară un aluat în care vei îmbrăca peștele, amestecând la blender oul, praful de copt, drojdia, 200 g făină și apa.
    2. Pune uleiul la încins și începe cu cartofii. În mod ideal, uleiul trebuie să ajungă la 180° C, dar să nu sară de 220° C . Folosește un termometru de bucătărie, dacă ai la îndemână. Prăjește cartofii până se rumenesc, apoi scoate-i pe un prosop de hârtie pentru a absorbi uleiul și condimentează-i cu sare după gust și pătrunjel tocat mărunt.
    3. Prăjește peștele în același ulei. Mai întâi trece-l prin făină (cele 50 g rămase), apoi prin compoziția cu ou, astfel încât să se prindă cât mai bine de pește. Abia apoi pune peștele în uleiul încins. La fel, scoate fileurile pe prosoape de hârtie.
    4. În fine, prepară sosul tartar amestecând cu telul într-un bol maioneza, caperele, castraveții, sare și piper după gust, împreună cu zeama de la ¼ lămâie și ½ legătură de pătrunjel tocat mărunt.
    5. Servește cu sos și felii de lămâie.
    Nota
    Ai incercat aceasta reteta?
    Spune-ne cat de mult ti-a placut!
    • Fish & chips cu sos tartar

    Cumpara toate ingredientele

    Ingrediente esentiale
  • Maioneza  480g
    -20%
    29.37 Lei/Kg14,10 Lei
    23.50 Lei/Kg
    11,28 Lei
  • Capere superfine 100g
    50.00 Lei/Kg
    5,00 Lei