Fish & chips cu sos tartar
Nu trebuie să gătești pompos ca să ai o experiență culinară
deosebită. Rețeta de fish & chips cu sos tartar este simplă, dar
gustoasă, putând scoate din banal orice seară. Servește alături
de o bere englezească pale ale.
Nota
5 din 5
Ingrediente pentru 1 Persoane
1 Persoane
- 4 fileuri doradă, biban de mare sau șalău,
- 250 g făină
- 1 ou întreg
- 7 g praf de copt
- 1 g drojdie uscată
- 325 g apă
- 1 l ulei floarea soarelui
- 500 g cartofi pentru prăjit, curățați și tăiați
- 200 g maioneză
- 1 linguriță capere
- 2 lingurițe castraveți cornișon
- 1 lămâie
- 1 legătură pătrunjel tocat mărunt
Cumpara toate ingredientele
Ingrediente esentiale
98082
24012
2855
54769
Incepe gatitul
1. Mai întâi condimentează bine peștele cu sare și piper după gust. Apoi prepară un aluat în care vei îmbrăca peștele, amestecând la blender oul, praful de copt, drojdia, 200 g făină și apa.
2. Pune uleiul la încins și începe cu cartofii. În mod ideal, uleiul trebuie să ajungă la 180° C, dar să nu sară de 220° C . Folosește un termometru de bucătărie, dacă ai la îndemână. Prăjește cartofii până se rumenesc, apoi scoate-i pe un prosop de hârtie pentru a absorbi uleiul și condimentează-i cu sare după gust și pătrunjel tocat mărunt.
3. Prăjește peștele în același ulei. Mai întâi trece-l prin făină (cele 50 g rămase), apoi prin compoziția cu ou, astfel încât să se prindă cât mai bine de pește. Abia apoi pune peștele în uleiul încins. La fel, scoate fileurile pe prosoape de hârtie.
4. În fine, prepară sosul tartar amestecând cu telul într-un bol maioneza, caperele, castraveții, sare și piper după gust, împreună cu zeama de la ¼ lămâie și ½ legătură de pătrunjel tocat mărunt.
5. Servește cu sos și felii de lămâie.
2. Pune uleiul la încins și începe cu cartofii. În mod ideal, uleiul trebuie să ajungă la 180° C, dar să nu sară de 220° C . Folosește un termometru de bucătărie, dacă ai la îndemână. Prăjește cartofii până se rumenesc, apoi scoate-i pe un prosop de hârtie pentru a absorbi uleiul și condimentează-i cu sare după gust și pătrunjel tocat mărunt.
3. Prăjește peștele în același ulei. Mai întâi trece-l prin făină (cele 50 g rămase), apoi prin compoziția cu ou, astfel încât să se prindă cât mai bine de pește. Abia apoi pune peștele în uleiul încins. La fel, scoate fileurile pe prosoape de hârtie.
4. În fine, prepară sosul tartar amestecând cu telul într-un bol maioneza, caperele, castraveții, sare și piper după gust, împreună cu zeama de la ¼ lămâie și ½ legătură de pătrunjel tocat mărunt.
5. Servește cu sos și felii de lămâie.
Nota
Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
Cumpara toate ingredientele
Ingrediente esentiale
98082
24012
2855
54769