Incepe gatitul
1. Mai întâi condimentează bine peștele cu sare și piper după gust. Apoi prepară un aluat în care vei îmbrăca peștele, amestecând la blender oul, praful de copt, drojdia, 200 g făină și apa.
2. Pune uleiul la încins și începe cu cartofii. În mod ideal, uleiul trebuie să ajungă la 180° C, dar să nu sară de 220° C . Folosește un termometru de bucătărie, dacă ai la îndemână. Prăjește cartofii până se rumenesc, apoi scoate-i pe un prosop de hârtie pentru a absorbi uleiul și condimentează-i cu sare după gust și pătrunjel tocat mărunt.
3. Prăjește peștele în același ulei. Mai întâi trece-l prin făină (cele 50 g rămase), apoi prin compoziția cu ou, astfel încât să se prindă cât mai bine de pește. Abia apoi pune peștele în uleiul încins. La fel, scoate fileurile pe prosoape de hârtie.
4. În fine, prepară sosul tartar amestecând cu telul într-un bol maioneza, caperele, castraveții, sare și piper după gust, împreună cu zeama de la ¼ lămâie și ½ legătură de pătrunjel tocat mărunt.
5. Servește cu sos și felii de lămâie.