Livrăm produsele oriunde în țară
Mașini frigorifice pentru transportul produselor fresh
Alegem cu grijă cele mai bune produse
Cea mai variată gamă de produse din Mega
Avem magazinul online deschis 24/7

Comanda in luna septembrie cu livrare a doua zi si primesti un voucher de 20 ron pentru urmatoarea ta comanda mai mare de 200 de ron. 🎁

Ai cautat retetaFileuri de pui umplute cu pasta de masline, pasta de rosii uscate si fistic
Mega image logo
  • Fileuri de pui umplute cu pasta de masline, pasta de rosii uscate si fistic

Fileuri de pui umplute cu pasta de masline, pasta de rosii uscate si fistic

De catre Reteta Mega Image
Un aperitiv mai sofisticat in care fisticul da o nota aparte!

Dificultate

Mediu

Durata

1'- 30'

Pret

Mediu

Nota

5 din 5
Clasic
Altele
Fel principal
Fileuri de pui umplute cu pasta de masline, pasta de rosii uscate si fistic

Ingrediente pentru 4 Persoane

4 Persoane
  • 4 fileuri de piept de pui
  • piper, sare
  • 1 varf de cutit de piper Cayenne
  • 70 g de unt
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 30 g de fistic tocat
  • 50 g de parmezan ras
  • 100 g de pasta de rosii uscate la soare
  • 100 g de pasta de masline negre (tapenade)
  • 8 cepe esalota mari
  • 800 g de cartofi

Incepe gatitul

Pasul 1: Curata ceapa si tai-o in felii subtiri. Caleste-o la foc mic in ulei de masline.
Pasul 2: Curata cartofii si fierbe-i in apa sarata aproximativ 25 de minute. Scurge-i, piseaza-i si adauga peste ei ceapa prajita si 50g de unt. Asezoneaza cu sare si piper, amesteca bine si pastreaza piureul la cald.
Pasul 3: Taie fileurile de pui in jumatate pe lungime, dar nu de tot, astfel incat, desfacandu-le, sa obtii bucati mai mari de pui. Pe doua dintre fileuri intinde jumatate din pasta de masline negre si presara deasupra jumatate din cantitatea de fistic si parmezan. Pe celelalte doua fileuri intinde jumatate din pasta de rosii uscate si presara jumatate din cantitatea de fistic si parmezan. Pastreaza un pic de fistic si parmezan pentru decorul final.
Pasul 4: Ruleaza fileurile si inveleste-le in foaie de copt, avand grija sa acoperi capetele si sa le stringi foarte bine, astfel incat sa nu curga umplutura.
Pasul 5: Tine-le timp de 10 minute pe foc, intr-o oala cu apa clocotind. Scoate rulourile din apa, indeparteaza folia cu grija si rumeneste-le cateva minute intr-o tigaie cu restul de unt.
Pasul 6: Asezoneaza cu sare si piper si taie fiecare rulou in patru felii egale. Serveste cu piure de cartofi si restul de pasta de masline si de rosii uscate. Decoreaza cu fistic tocat si piper Cayenne.
Nota
Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
International
Clasic
Altele
Altul
Toate sezoanele
Fel principal
  • Fileuri de pui umplute cu pasta de masline, pasta de rosii uscate si fistic