• Localizare magazine
: Comanda de minimum 250 lei si ai transport gratuit.  
Inapoi

File de chefal cu piure de busuioc

De catre Alexandru Dumitru

Te-ai gandit pana acum sa combini, busuiocul, dar piure gatit si chefalul? Ei bine, aceasta reteta iti va spune exact cum sa le prepari.

Dificultate medie
Cost redus
Mai mult de 60 minute

Multumim pentru nota!

An error occurred[RO]

Ai acordat deja o nota

  • Fel de mancare: Fel principal
  • Bucatarie: International
  • Dieta: Clasic
  • Mancare: Altul
  • Ocazie: Altele
  • Caracter sezonier: Toate sezoanele

Trimite aceasta reteta

File de chefal cu piure de busuioc
Dificultate medie
Cost redus
Mai mult de 60 minute

Pentru a continua, te rugam sa completezi toate campurile obligatorii.

Ingrediente

- 2 Portii +
  • 2 fileuri de chefal
  • sare, piper
  • 3 linguri cu ulei de masline
  • 5 cartofi noi
  • 60 g busuioc proaspat (2 cutii)
  • 2 cartofi
  • 30 g unt
  • 1 ceapa
  • 1 legatura de sparanghel
  • zeama de lamaie
Pregatire

Pasul 1: Pentru piureul de busuioc, incinge untul cu o lingura cu ulei de masline si gateste doi cartofi si ceapa pentru 30 de minute.
Pasul 2: Intre timp, blanseaza busuiocul si scoate-l intr-un vas cu apa cu gheata, pentru a mentine culoarea verde si a opri procesul de gatire. Mixeaza in blender cartofii cu ceapa, busuiocul, un strop de zeama de lamaie si putina apa cu gheata. La final, trece piureul printr-o sita fina.
Pasul 3: Pentru garnitura de cartofi copti, taie-i rondele de 1 cm grosime, stropeste-i cu uleiul de masline ramas, sare si piper, asaza-i pe o tava tapetata cu hartie de copt si da-i la cuptor pentru un sfert de ora.
Pasul 4: Opareste sparanghelul pentru 2 minute si scufunda-l apoi in apa cu gheata.
Pasul 5: Usuca fileurile de peste cu un servet de hartie, da-le cu sare si piper si pune-le pe gratarul foarte bine incins si uns cu putin ulei, nu mai mult de 2 minute pe partea cu pielea si un minut pe cealalta parte.
Pasul 6: Sugestie de servire: la baza pune 1-2 linguri cu piure de busuioc, cateva felii de cartofi copti, sparanghelul taiat in bucati de 4-5 cm, frunze de busuioc si fileurile de chefal.

Retete asemanatoare:

Adauga in lista
Momentan nu ai o lista de cumparaturi creata. Apasa pe butonul de mai jos pentru a crea una.
Acest produs se afla deja in aceasta lista.
Produs adaugat in lista