Incepe gatitul
1. Începi cu sosul pentru echilada. Pune ceapa într-o cratiță medie cu ulei de măsline și gătește-o la foc mediu-mic timp de 7-8 minute, până se înmoaie și începe să se rumenească pe margini. 2. Adaugă usturoiul și mai gătește 1 minut. Adaugă paprika, oregano, pudra de chili, chimionul, amestecă bine și mai gătește 30 de secunde. 3. Adaugă passata, zahărul brun și oțetul, condimentează după gust cu sare și piper negru proaspăt râșnit, apoi gătește totul la foc mediu-mic timp de 20 de minute, până când sosul se îngroașă ușor. Ia de pe foc și omogenizează la blender până obții un sos fin. 4. Pentru enchiladas, încinge 2 linguri ulei de măsline într-o tigaie mare, la foc mediu. Când s-a încins, adaugă ceapa cu ardeiul și gătește‑le pentru 3 minute sau până se înmoaie și încep să se caramelizeze pe margini. Adaugă usturoiul și ardeiul iute, și mai gătește 30 secunde, apoi transferă legumele într‑un vas și lasă-le deoparte. 5. În aceeași tigaie, încinge celelalte 2 linguri de ulei, apoi adaugă puiul și prăjește-l câteva minute la foc mediu până se pătrunde și se rumenește frumos pe toate părțile. 6. Adaugă lângă pui amestecul de legume prăjite, toarnă jumătate din sosul preparat, adaugă boabele de fasole și condimentează după gust, amestecând încă un minut. 7. Așază foile de tortilla pe o suprafață curată de lucru și împarte în mod egal amestecul de pui cu legume între ele. Rulează foile ca pe niște clătite și aranjează-le într-un vas de cuptor de aproximativ 20x30 cm. Acoperă-le cu sosul rămas și rade deasupra cehddar sau parmezan. 8. Dă la cuptorul preîncălzit la 190° C timp de 20 de minute, sau până când brânza s-a topit și s-a rumenit frumos. Servește cu pătrunjel sau