Sari peste
Mega image logo

Buna,

Contul meu
0

Comanda acum si ai LIVRARE GRATUITA, la achizitii peste 50 lei cu livrare in 2 ore si peste 250 lei cu livrare a doua zi!

Ai cautat retetaDragon Maki
Mega image logo
  • Dragon Maki
Dragon Maki

Dragon Maki

De catre Iulian Constantin
Bucataria japoneza inseamna alimentatie sanatoasa, echilibrata din punct de vedere nutritional. Va prezentam reteta propusa de Chef Iulian Constantin. Enjoy!
Ridicat
1'- 30'
0/5
Ridicat

Ingrediente pentruPersoane

2 portii
  • 100 g orez de sushi
  • 20 g castravete taiat
  • 1 alga (nori) intreaga
  • 30 g somon
  • 2 creveti
  • 30 g avocado
  • 30 g anghila (unagi kabayaki
  • 30 ml otet de orez
  • 20 ml mirin (vin dulce)
  • faina tempura
  • maioneza
  • sos chili
  • ulei
  • sos Teriaky
  • sare
  • 100 g orez de sushi
  • 20 g castravete taiat
  • 1 alga (nori) intreaga
  • 30 g somon
  • 2 creveti
  • 30 g avocado
  • 30 g anghila (unagi kabayaki
  • 30 ml otet de orez
  • 20 ml mirin (vin dulce)
  • faina tempura
  • maioneza
  • sos chili
  • ulei
  • sos Teriaky
  • sare

Incepe gatitul

Pasul 1: Pune doua linguri cu faina intr-un castron si adauga apa rece, atat cat sa obtii un aluat omogen, ca pentru clatite. Da crevetii prin faina tempura (sau faina simpla) si apoi prin amestecul tempura.
Pasul 2: Prajeste crevetii in baie de ulei si scoate-i pe un servet de hartie, pentru a absorbi excesul de grasime. in uleiul incins, toarna in fir subtire aluatul tempura. Scoate ”floricelele” din aluat pe un servet.
Pasul 3: Fierbe orezul in aparatul pentru gatit orez. Cand e gata, amesteca-l cu otetul si mirinul, dar delicat, pentru a nu zdrobi boabele de orez. Pune apoi orezul pe foaia de alga si niveleaza usor, pe aproape 60% din suprafata, lasand o margine libera. intoarce alga cu orezul in jos (nu-ti fie teama, orezul nu se desprinde), pastrand zona libera in jos, inspre tine. Asaza pe mijlocul foii castravetele taiat subtire, crevetii in aluat tempura, fasii de somon si ruleaza strans, pana cele doua capete ale orezului se intalnesc si se lipesc. Cu ajutorul unui ”gratar” de bambus, strange si modeleaza ruloul.
Pasul 4: Asaza deasupra cele trei felii fine de anghila (sau orice alt peste marinat) si intre ele pune avocadoul feliat foarte subtire. Modeleaza din nou cu ajutorul gratarului de bambus. Asaza ruloul pe un platou si feliaza-l cu un cutit cu lama subtire si uda. Toarna deasupra un amestec de maioneza cu putin sos de chili, sosul teriaky si presara ”floricelele” de aluat tempura prajite. Serveste-l imediat.

Nota

Reteta nu a fost votata
Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
Japonez
Clasic
Altele
Altul
Toate sezoanele
Aperitiv