• Localizare magazine
: Comanda de minimum 250 lei si ai transport gratuit.  
Inapoi

Dragon Maki

De catre Iulian Constantin

Bucataria japoneza inseamna alimentatie sanatoasa, echilibrata din punct de vedere nutritional. Va prezentam reteta propusa de Chef Iulian Constantin. Enjoy!

Dificultate ridicata
Cost ridicat
Mai putin de 30 minute

Multumim pentru nota!

An error occurred[RO]

Ai acordat deja o nota

  • Fel de mancare: Aperitiv
  • Bucatarie: Japonez
  • Dieta: Clasic
  • Mancare: Altul
  • Ocazie: Altele
  • Caracter sezonier: Toate sezoanele

Trimite aceasta reteta

Dragon Maki
Dificultate ridicata
Cost ridicat
Mai putin de 30 minute

Pentru a continua, te rugam sa completezi toate campurile obligatorii.

Ingrediente

- 2 Portii +
  • 100 g orez pentru suhi
  • sos Teriaky
  • ulei
  • sos chili
  • maioneza
  • faina tempura
  • 20 ml mirin (vin dulce)
  • 30 ml otet de orez
  • 30 g anghila (unagi kabayaki
  • 30 g avocado
  • 2 creveti
  • 30 g somon
  • 1 alga (nori) intreaga
  • 20 g castravete taiat
  • sare
Pregatire

Pasul 1: Pune doua linguri cu faina intr-un castron si adauga apa rece, atat cat sa obtii un aluat omogen, ca pentru clatite. Da crevetii prin faina tempura (sau faina simpla) si apoi prin amestecul tempura.
Pasul 2: Prajeste crevetii in baie de ulei si scoate-i pe un servet de hartie, pentru a absorbi excesul de grasime. in uleiul incins, toarna in fir subtire aluatul tempura. Scoate ”floricelele” din aluat pe un servet.
Pasul 3: Fierbe orezul in aparatul pentru gatit orez. Cand e gata, amesteca-l cu otetul si mirinul, dar delicat, pentru a nu zdrobi boabele de orez. Pune apoi orezul pe foaia de alga si niveleaza usor, pe aproape 60% din suprafata, lasand o margine libera. intoarce alga cu orezul in jos (nu-ti fie teama, orezul nu se desprinde), pastrand zona libera in jos, inspre tine. Asaza pe mijlocul foii castravetele taiat subtire, crevetii in aluat tempura, fasii de somon si ruleaza strans, pana cele doua capete ale orezului se intalnesc si se lipesc. Cu ajutorul unui ”gratar” de bambus, strange si modeleaza ruloul.
Pasul 4: Asaza deasupra cele trei felii fine de anghila (sau orice alt peste marinat) si intre ele pune avocadoul feliat foarte subtire. Modeleaza din nou cu ajutorul gratarului de bambus. Asaza ruloul pe un platou si feliaza-l cu un cutit cu lama subtire si uda. Toarna deasupra un amestec de maioneza cu putin sos de chili, sosul teriaky si presara ”floricelele” de aluat tempura prajite. Serveste-l imediat.

Adauga in lista
Momentan nu ai o lista de cumparaturi creata. Apasa pe butonul de mai jos pentru a crea una.
Acest produs se afla deja in aceasta lista.
Produs adaugat in lista