Incepe gatitul
Pasul 1: Pune doua linguri cu faina intr-un castron si adauga apa rece, atat cat sa obtii un aluat omogen, ca pentru clatite. Da crevetii prin faina tempura (sau faina simpla) si apoi prin amestecul tempura.
Pasul 2: Prajeste crevetii in baie de ulei si scoate-i pe un servet de hartie, pentru a absorbi excesul de grasime. in uleiul incins, toarna in fir subtire aluatul tempura. Scoate ”floricelele” din aluat pe un servet.
Pasul 3: Fierbe orezul in aparatul pentru gatit orez. Cand e gata, amesteca-l cu otetul si mirinul, dar delicat, pentru a nu zdrobi boabele de orez. Pune apoi orezul pe foaia de alga si niveleaza usor, pe aproape 60% din suprafata, lasand o margine libera. intoarce alga cu orezul in jos (nu-ti fie teama, orezul nu se desprinde), pastrand zona libera in jos, inspre tine. Asaza pe mijlocul foii castravetele taiat subtire, crevetii in aluat tempura, fasii de somon si ruleaza strans, pana cele doua capete ale orezului se intalnesc si se lipesc. Cu ajutorul unui ”gratar” de bambus, strange si modeleaza ruloul.
Pasul 4: Asaza deasupra cele trei felii fine de anghila (sau orice alt peste marinat) si intre ele pune avocadoul feliat foarte subtire. Modeleaza din nou cu ajutorul
gratarului de bambus. Asaza ruloul pe un platou si feliaza-l cu un cutit cu lama subtire si uda. Toarna deasupra un amestec de maioneza cu putin sos de chili, sosul teriaky si presara ”floricelele” de aluat tempura prajite. Serveste-l imediat.