Sari peste
Mega image logo

Buna,

Contul meu
0

Comanda acum si ai LIVRARE GRATUITA, la achizitii peste 50 lei cu livrare in 2 ore si peste 250 lei cu livrare a doua zi!

Ai cautat retetaDovleac copt cu castane
Mega image logo
  • Dovleac copt cu castane
Dovleac copt cu castane

Dovleac copt cu castane

De catre Joseph Hadad
Pentru ca este toamna, chef Hadad iti recomanda aceasta reteta sanatoasa cu dovealc si castane.
Mediu
>60'
0/5
Mediu

Ingrediente pentruPersoane

4 portii
  • 600 g de dovleac placintar
  • 380 g de castane la cutie
  • 150 g de zahar pudra
  • 7 fire de ceapa verde sau esalota
  • 3 fire de rozmarin
  • 150 g de zahar
  • scortisoara
  • coaja de lime si portocala
  • 600 g de dovleac placintar
  • 380 g de castane la cutie
  • 150 g de zahar pudra
  • 7 fire de ceapa verde sau esalota
  • 3 fire de rozmarin
  • 150 g de zahar
  • scortisoara
  • coaja de lime si portocala

Incepe gatitul

Pasul 1: Curat interiorul dovleacului de seminte si-l tai in felii pe lung (barcuta). Le asez intr-o tava pe fundul careia am pus hartie de copt. Presar, printr-o sita fina, zahar pudra peste dovleac, care se va carameliza. Pun si un pic de praf de scortisoara. Dau tava la cuptorul preincalzit la 180˚C timp de aproximativ 50 de minute, pana se inmoaie si se rumeneste frumos.
Pasul 2: Prepar sosul. Tai ceapa (daca folosesc ceapa verde, folosesc partea verde, daca e esalota, o toc pur si simplu) si o pun in apa rece. intr-o craticioara, topesc zaharul pana prinde o culoare aurie, adaug 6 linguri de apa sau zeama de portocale, un fir de rozmarin, jumatate de baton de scortisoara si coaja rasa de lime verde. Cind se incheaga sosul, pun si ceapa si las totul la fiert cam 30 de minute. Adaug apoi castanele din conserva (gata pregatite). Amestec incet, las inca 5 minute si iau de pe foc.
Pasul 3: Pe un platou, asez feliile de dovleac si torn tot sosul deasupra. Decorez cu fire de rozmarin si, chiar inainte de servire, presar un pic de piper negru proaspat macinat si, optional, torn cativa stropi de ulei de masline peste dovleac.

Nota

Reteta nu a fost votata
Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
International
Clasic
Altele
Altul
Toate sezoanele
Aperitiv