Curry vegan de tofu cu orez basmati
Un principiu esențial pentru un stil de viață sănătos
este să mâncăm o varietate cât mai mare de fructe și
legume de sezon. Din fericire, toamna vine la pachet cu
multe astfel de ingrediente, pe care le poți transforma
fără prea mult efort într-o sumedenie de feluri absolut
delicioase, fără carne sau produse animale.
Nota
5 din 5Vegan
Fel principal

Ingrediente pentru 1 Persoane
1 Persoane
- 2 lingurițe ulei de cocos topit
- 2 căței de usturoi tocați mărunt
- 1 ardei iute tocat marunt
- 1 ceapă tocată
- 3 cm rădăcină de ghimbir, decojită și rasă
- 280 g tofu
- 1 morcov
- 1 linguriță de chimion
- 1 linguriță turmeric
- 200 g cremă sau smântână de cocos
- 200 g roșii tocate la conservă
- zeama de la ½ de lămâie
- 2 linguri pastă de curry
- 1 lingură sos de soia
- 180 g orez basmati
Cumpara toate ingredientele
Ingrediente esentiale
74860
72266
9429
65429
Incepe gatitul
1. Topește uleiul de cocos într-o tigaie anti-aderentă, apoi călește pentru 2-3 minute în uleiul topit usturoiul și ardeiul iute. Apoi adaugă și ceapa împreună cu ghimbirul, și mai călește pentru încă 2 minute, până când se înmoaie ceapa.
2. Adaugă bucățile de tofu și morcovul ras, amestecând bine cât să se omogenizeze, după care adaugă chimionul, turmericul, garam masala și sarea. Continuă să le gătești la foc mediu pentru încă 3-4 minute.
3. Toarnă apoi peste toată compoziția laptele de cocos împreună cu roșiile tocate, sucul de lămâie și pasta de curry. Gătește în continuare pentru încă 7-8 minute, amestecând constant, până ce obții un sos gros.
4. La final, adaugă sosul de soia, amestecă încă 1 minut, apoi stinge focul, gustă și vezi dacă mai trebuie sare.
5. Fierbe separat orezul conform instrucțiunilor de pe pachet și servește alături de curry.
2. Adaugă bucățile de tofu și morcovul ras, amestecând bine cât să se omogenizeze, după care adaugă chimionul, turmericul, garam masala și sarea. Continuă să le gătești la foc mediu pentru încă 3-4 minute.
3. Toarnă apoi peste toată compoziția laptele de cocos împreună cu roșiile tocate, sucul de lămâie și pasta de curry. Gătește în continuare pentru încă 7-8 minute, amestecând constant, până ce obții un sos gros.
4. La final, adaugă sosul de soia, amestecă încă 1 minut, apoi stinge focul, gustă și vezi dacă mai trebuie sare.
5. Fierbe separat orezul conform instrucțiunilor de pe pachet și servește alături de curry.
Nota
Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
Vegan
Fel principal
Cumpara toate ingredientele
Ingrediente esentiale
74860
72266
9429
65429