Curry vegan de ardei copt
De catre Alex Iacob
Acest curry thai pune în valoare gustul inconfundabil al ardeiului copt,
o combinație senzațională de bucătărie asiatică cu note românești. Un
preparat vegan și, împreună cu orezul basmatic, o masă hrănitoare.
Durata
>60'Pret
MediuNota
Reteta nu a fost votataVegan
Fel principal

Ingrediente pentru 1 Persoane
1 Persoane
- 8 ardei capia
- 2 linguri de ulei de floarea soarelui
- 2 ceapă medie tocată mărunt
- 2 căței de usturoi tocați mărunt
- 15 g ghimbir tocat mărunt
- 1 lingură pastă de curry
- 2 cartofi dulci, tăiați cubulețe
Incepe gatitul
1. Coace ardeii capia în cuptor sau pe flacăra aragazului. Apoi curăță-i de coajă și de semințe, dar lasă-le codița intactă. Pentru aceasta, crestează-i ușor pe lateral ca să ajungi la semințe fără să le desfaci codița. 2. Într-o oală cu uleiul de floarea-soarelui, pune la călit ceapa cu usturoiul, ghimbirul și pasta de curry galbenă, până când ceapa se înmoaie, aproximativ 10 minute, la foc mic. Apoi adaugă cartofii dulci, conopida și sosul thai, și mai lasă încă 10 minute, sau până când cartoful este bine pătruns. 3. Adaugă laptele de cocos și zeama de lime și mai lasă curry‑ul să fiarbă 4-5 minute la foc mediu, până când sosul capătă consistența dorită. La final adaugă spanacul baby și ardeii (îi poți apuca de codiță) dar nu mai amesteca, ca să rămână întregi ardeii. Mai lasă curry-ul să fiarbă 3-4 minute la foc mic, până se ofilește și spanacul. 4. Pune la fiert orezul cu 450 g apă într-o oală cu capac, timp de 15 minute, la foc mic. Condimentează-l cu sare și servește-l cu curry-ul și frunze de coriandru verde.
Nota
Reteta nu a fost votata
Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
Asiatic
Vegan
Pranz
Fel principal