Livrăm produsele oriunde în țară
Mașini frigorifice pentru transportul produselor fresh
Alegem cu grijă cele mai bune produse
Cea mai variată gamă de produse din Mega
Avem magazinul online deschis 24/7

Comanda in luna septembrie cu livrare a doua zi si primesti un voucher de 20 ron pentru urmatoarea ta comanda mai mare de 200 de ron. 🎁

Ai cautat retetaCurcan marinat cu paste și gălbiori
Mega image logo
  • Curcan marinat cu paste și gălbiori

Curcan marinat cu paste și gălbiori

Dificultate

Mediu

Durata

>30'

Pret

Mediu

Nota

Reteta nu a fost votata
Fel principal
Curcan marinat cu paste și gălbiori

Ingrediente pentru 1 Persoane

1 Persoane
  • 1 kg piept de curcan
  • 4 crenguțe de cimbru proaspăt
  • 1 sare și piper după gust
  • 1 zeama de la o lămâie
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 100 g unt 82% grăsime, împărțit pe jumătate
  • 4 căței de usturoi zdrobiți
  • 1/2 ceapă tăiată julien
  • 100 g smântână lichidă 32% grăsime
  • 20 ciuperci gălbiori curățate
  • 350 g tagliatelle
  • 2 linguri pătrunjel proaspăt, tocat mărunt

Cumpara toate ingredientele

Ingrediente esentiale
  • Piept de curcan fara os si piele
    +/- 1.500 Kg
    38,99 Lei/kg
    58,49 Lei
  • Unt  200g
    53.45 Lei/Kg
    10,69 Lei
  • Incepe gatitul

    1. Mai întâi, pune pieptul de curcan într-un bol împreună cu următoarele ingrediente: sare, piper, frunzulițele de la o crenguță de cimbru, zeama de la o lămâie și o lingură ulei de măsline. Apoi amestecă bine cât să acoperi uniform curcanul și lasă-l la marinat în frigider, între 30 de minute și 1 oră.
    2. Continuă prin a pune la încins o tigaie cu 2 linguri ulei de măsline. Folosește o tigaie de fontă, pentru că ulterior vom avea nevoie să o punem și în cuptor. Așază pieptul de curcan în tigaie și rumenește-l uniform pe toate părțile.
    3. Adaugă în tigaie 50 g unt, 2 crenguțe de cimbru și 3 căței de usturoi zdrobiți. Cu ajutorul unei linguri, stropește curcanul timp de 3-4 minute cu untul aromatizat, care între timp s-a topit.
    4. Mută tigaia din fontă de pe foc în cuptorul preîncălzit la 180° C și las-o timp de 10-15 minute. Apoi scoate-o din cuptor și lasă carnea la odihnit cam 10 minute.
    5. Acum urmează sosul. Într-o oală mică cu mâner încinge lingura de ulei rămasă, apoi adaugă ceapa și las-o la foc mic, până se înmoaie. Adaugă smântâna lichidă și mai lasă să fiarbă cel mult 1 minut, după care condimentează cu sare și piper după gust.
    6. După sos, gătește ciupercile. Într-o tigaie, pune la topit cele 50 g unt rămase, adaugă ultima crenguță de cimbru, cățelul de usturoi rămas și gălbiorii curățați. Amestecă cu o lingură la foc mic cam 4-5 minute până se înmoaie ciupercile. La final, condimentează cu sare și piper.
    7. Pentru paste, pune la fiert o oală cu apă sărată. Când fierbe apa, adaugă pastele și gătește-le al dente, în funcție de timpul indicat pe pachet.
    8. Amestecă pastele scurse de apă cu sosul de ceapă și smântână, și cu pătrunjelul tocat mărunt.
    9. Pentru asamblarea farfuriei, taie curcanul felii de 1-2 cm și așazăle lângă paste și gălbiori.
    Nota
    Reteta nu a fost votata
    Ai incercat aceasta reteta?
    Spune-ne cat de mult ti-a placut!
    Fel principal
    • Curcan marinat cu paste și gălbiori

    Cumpara toate ingredientele

    Ingrediente esentiale
  • Piept de curcan fara os si piele
    +/- 1.500 Kg
    38,99 Lei/kg
    58,49 Lei
  • Unt  200g
    53.45 Lei/Kg
    10,69 Lei