• Localizare magazine
: Comanda de minimum 250 lei si ai transport gratuit.  
Inapoi

Curcan crocant-iute cu piure de telina si sos de portocale

De catre Elena Lasconi

O idee usor de gatit de oricine si cu care, sigur, ne putem surprinde perechea daca planuim o cina in doi. Va lasam sa descoperiti reteta Elenei, exact asa cum a spus-o ea.

Dificultate medie
Cost mediu
Mai putin de 60 minute

Multumim pentru nota!

An error occurred[RO]

Ai acordat deja o nota

  • Fel de mancare: Fel principal
  • Bucatarie: International
  • Dieta: Clasic
  • Mancare: Altul
  • Ocazie: Altele
  • Caracter sezonier: Toate sezoanele

Trimite aceasta reteta

Curcan crocant-iute cu piure de telina si sos de portocale
Dificultate medie
Cost mediu
Mai putin de 60 minute
5/5

Pentru a continua, te rugam sa completezi toate campurile obligatorii.

Ingrediente

- 2 Portii +
  • 30 ml smantana dulce
  • sare si piper dupa gust
  • 1 ou
  • 30 g pudra libaneza Crispy Cover Mix Mega Image
  • 40 g fulgi de porumb fara zahar
  • 100 ml ulei presat la rece de floarea soarelui
  • 1 telina
  • 100 g cartofi albi
  • 50 g unt 82% grasime
  • 200 g piept curcan proaspat
  • ml lapte
  • sare dupa gust
  • 2 portocale
  • 25 g miere de tei
  • 50 ml otet de mere
  • 1/2 steluta anason
  • 30 ml supa de vita
Pregatire

Pasul 1: Am curatat telina si cartoful, le-am spalat si le-am taiat cubulete (telina cubulete mai mici pentru ca fierbe mai greu decat cartoful iar cartoful l-am taiat in patru). Le-am pus la fiert in lapte. Ca sa nu dea in foc am pus deasupra un cerc de hartie pergament caruia i-am decupat in mijloc un orificiu de vreo 3 cm.
Pasul 2: Am luat feliile de piept de curcan. Nu le-am condimentat asa cum fac de obicei cu snitelele pentru ca am descoperit la Mega Image, la raionul de produse arabesti si chinezesti, o pudra libaneza foarte gustoasa. Este vorba despre Chicken Crispy Cover Mix. Am renuntat si la faina pentru ca mixul asta are de toate. Are in compozitie pudra de ceapa, usturoi, faina porumb, turmeric, sare si tot felul de mirodenii. Am pus uleiul la incins. Am dat carnea prin pudra, apoi prin oul batut dupa care prin fulgii de porumb pe care i-am mai maruntit putin. Am prajit snitelele pe o parte si pe alta si le-am scos pe o farfurie pe care am pus cateva servetele pentru a absorbi uleiul in exces.
Pasul 3: Cand telina si cartoful au fiert le-am strecurat dupa care le-am dat prin sita amestecand mereu cu o lingura. E important sa folosim sita pentru ca telina este atoasa si in felul asta veti prepara nu doar un piure afrodiziac ci si extrem de fin si cremos. Dupa ce le-am dat prin sita, cele doua ingrediente, le-am amestecat calde cu putina sare, unt si smantana dulce.
Pasul 4: Intr-o tigaie antiaderenta am pus mierea sa se caramelizeze la foc mare. Cand a capatat o culoare frumoasa aramie am dat focul la minim si am adaugat otetul. Se lasa sa clocoteasca pana cand scade la jumatate si nu se mai simt vaporii de otet atat de pregnant. Apoi, am adaugat jumatate din pulpa de portocala, supa de vita si anasonul. Dupa ce a scazut la jumatate iar sosul a inceput sa se lege am adaugat si restul de pulpa de portocala. Am mai lasat un minut dupa care l-am luat de pe foc. Am asezonat cu sare si piper. Sosul e gata.
Pasul 5: Am spalat sparanghelul si l-am perpelit putin intr-o tigaie antiaderenta in care am pus o lingurita de unt. Enjoy! Looooveee!!!

Retete asemanatoare:

Adauga in lista
Momentan nu ai o lista de cumparaturi creata. Apasa pe butonul de mai jos pentru a crea una.
Acest produs se afla deja in aceasta lista.
Produs adaugat in lista