Ai cautat retetaCrumble cu mere, scorțișoară și fulgi de ovăz
Mega image logo
  • Crumble cu mere, scorțișoară și fulgi de ovăz

Crumble cu mere, scorțișoară și fulgi de ovăz

Nota

Reteta nu a fost votata
Crumble cu mere, scorțișoară și fulgi de ovăz

Ingrediente pentru 1 Persoane

1 Persoane
  • 5 mere verzi
  • 150 g unt 82% grăsime
  • 70 g zahăr brun
  • zeama de la o lămâie
  • 125 g făină albă
  • 80 g fulgi de migdale
  • 80 g fulgi de ovăz
  • 1 linguri sirop de arțar
  • inghetata de vanilie

Incepe gatitul

1. Spală merele, curăță-le de coajă și taie-le în două, apoi în trei. Așază toate bucățile de mere într-o tavă din ceramică de 20 x 10 x 5 cm. Apoi adaugă jumătate din cantitatea de unt, zahărul brun și zeama de lămâie.
2. Adaugă făina într-un bol încăpător, alături de fulgii de migdale, fulgii de ovăz, scorțișoara, restul de unt și siropul de arțar, apoi amestecă cu mâinile până obții un aluat sfărâmicios.
3. Așază compoziția obținută într-un strat uniform peste mere și dă la cuptorul preîncălzit la 180° C timp de 30-40 de minute.
4. Servește cald, cu înghețată de vanilie.
Nota
Reteta nu a fost votata
Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
  • Crumble cu mere, scorțișoară și fulgi de ovăz