Crispy strips - fâșii crocante de pui
Dificultate
UsorDurata
>30'Pret
RedusNota
5 din 5Buseu

Ingrediente pentru 1 Persoane
1 Persoane
- 100 g chipsuri cu sare
- 1 ulei de floarea soarelui pentru prăjit
- 100 ml bere
- 1 ou
- 100 g făină
- 1 linguriță praf de copt
- 1/2 linguriță piper măcinat
- 1 linguriță sare
- 1 piept de pui
Cumpara toate ingredientele
Ingrediente esentiale
45997
83605
Incepe gatitul
1. Începe prin a pune chipsurile într-o pungă legată bine și a le zdrobi cu un sucitor până se fărâmă. Toarnă-le apoi într-un bol și pune-le deoparte.
2. Pune pe foc, la încins, o tigaie adâncă cu o cantitate generoasă de ulei.
3. Amestecă berea și oul într-un alt castron. Adaugă apoi făina, praful de copt, piperul și sarea și amestecă până se omogenizează.
4. Taie pieptul de pui în fâșii, condimentează-le cu sare și piper după gust, trecele mai întâi prin mixul lichid, apoi prin chipsurile fărâmițate și pune-le la prăjit.
5. Prăjește bucățile de pui câte 2-3 minute pe fiecare parte, până când capătă o crustă aurie și se pătrund.
6. Scoate apoi puiul pe un prosop de hârtie care va absorbi uleiul în exces.
7. Servește cu cartofi prăjiți, ketchup (sau sosul tău preferat) și bere rece.
2. Pune pe foc, la încins, o tigaie adâncă cu o cantitate generoasă de ulei.
3. Amestecă berea și oul într-un alt castron. Adaugă apoi făina, praful de copt, piperul și sarea și amestecă până se omogenizează.
4. Taie pieptul de pui în fâșii, condimentează-le cu sare și piper după gust, trecele mai întâi prin mixul lichid, apoi prin chipsurile fărâmițate și pune-le la prăjit.
5. Prăjește bucățile de pui câte 2-3 minute pe fiecare parte, până când capătă o crustă aurie și se pătrund.
6. Scoate apoi puiul pe un prosop de hârtie care va absorbi uleiul în exces.
7. Servește cu cartofi prăjiți, ketchup (sau sosul tău preferat) și bere rece.
Nota
Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
Buseu
Cumpara toate ingredientele
Ingrediente esentiale
45997
83605