• Livrăm produsele oriunde în țară
  • Mașini frigorifice pentru transportul produselor fresh
  • Alegem cu grijă cele mai bune produse
  • Cea mai variată gamă de produse din Mega
  • Avem magazinul online deschis 24/7
  • Quick shop
  • Liste  
: Comanda de minimum 250 de lei si ai transport gratuit  
Inapoi

Cozonac impletit cu nuca si smantana

Ridicat
Mediu
60'+

Multumim pentru nota!

An error occurred[RO]

Ai acordat deja o nota

  • Fel de mancare: Desert
  • Mancare: Desert

Ingrediente

- 1 Portii +
  • 1 kg faina
  • 14 g drojdie uscata
  • 5 galbenusuri
  • 1 praf de sare
  • 100 g smantana
  • 1 vanilie
  • 1 coaja rasa de la o lamaie si de la o portocala
  • 1 rom
  • 500 ml lapte
  • 50 ml ulei
  • 75 g unt 82%
  • 500 g miez de nuca
  • 50 g cacao
  • 5 albusuri de ou
  • 100 g stafide
  • 450 g zahar (300 g pentru aluat si 150 g pentru umplutura)
Pregatire

1. Amesteca drojdia cu faina.
2. Bate galbenușurile cu praful de sare și așteaptă aproximativ 15 minute până când culoarea acestora devine mai închisă. Apoi, adaugă-le peste făină, alături de smântână, vanilie, coaja de lămâie și portocală, rom, zahăr și 375 de ml de lapte (adică 3 sferturi din cantitatea totală).
3. Frământă aluatul și mai adaugă lapte, dacă este nevoie, în funcție de textura compoziției.
4. Lasă-l la dospit aproximativ jumătate de oră. Apoi, răstoarnă-l pe masa de lucru unsă cu ulei și mai frământă-l pentru 5 minute, apoi lasă-l la dospit pentru încă o oră.
5. În acest timp, ocupă-te de umplutura pentru cozonac. Adaugă, peste miezul de nucă măcinat, romul, zahărul și cacaua.
6. Amesteca ingredientele, apoi pune și albușurile, dar nu pe toate odată, pentru a nu obține o cremă prea puțin densă.
7. Apoi împarte aluatul în două bucăți egale. Întinde-o pe una dintre ele și pune pe ea un sfert din umplutură și stafidele înmuiate în rom.
8. Răsucește aluatul și procedează exact la fel și cu cea de a doua bucată.
9. Lipește aluatul la extremități, pentru a nu curge umplutura, apoi încrucișează cele două bucăți umplute cu crema.
10. Pune cozonacul într-o tava pe care ai pus hârtie de copt și unge-l cu ou bătut pentru a se rumeni.
11. Lasă cozonacul la cuptor pentru aproximativ o ora, ținând cont ca în primele 15 minute focul să fie mic.

Adauga in lista
Momentan nu ai o lista de cumparaturi creata. Apasa pe butonul de mai jos pentru a crea una.
Acest produs se afla deja in aceasta lista.
Produs adaugat in lista