Cotlet de porc cu portocala si fasole verde
De catre Alex Iacob
Aflate in plin sezon si vesel colorate, portocalele aduc in casele noastre un pic din stralucirea si caldura soarelui, in miezul iernii. Gatite, aceste fructe parfumate dau culoare, aciditate si aroma multor feluri de mancare, fie ele dulci sau sarate.
Dificultate
MediuDurata
>60'Pret
MediuNota
Reteta nu a fost votataClasic
Altele
Fel principal

Ingrediente pentru 4 Persoane
4 Persoane
- 2 felii de cotlet de porc
- 1 portocala
- 1/2 portocala-suc
- 1 crenguta de rozmarin
- 130 g de fasole verde subtire congelata
- 1 ceapa esalota tocata marunt
- ulei de masline,
- otet de vin alb
- sare, piper proaspat macinat
- 1 mana de frunze de valeriana
Incepe gatitul
Pasul 1: Condimenteaza feliile de cotlet cu sare si piper, apoi tapeteaza-le cu putina faina. Prajeste-le la foc mediu pana devin aurii.
Pasul 2: Stoarce o jumatate de portocala suculenta peste feliile de cotlet prajite, adauga esalota si mai lasa la foc mic aproximativ 10 minute.
Pasul 3: Intre timp, pune fasolea verde la fiert, in apa cu sare. Las-o 3 minute dupa ce incepe apa sa fiarba.
Pasul 4: Curata coaja cu un cutit bine ascutit. Taie apoi feliile de portocala printre membrane, astfel incat feliile rezultate sa fie fara pielita.
Pasul 5: Peste cotletul de porc, pune fasolea verde, feliile de portocala si frunzulitele de rozmarin. Mai lasa un minut, la foc mic.
Pasul 6: Acest preparat merge de minune cu o salata de valeriana stropita cu ulei de masline si otet de vin alb.
Pasul 2: Stoarce o jumatate de portocala suculenta peste feliile de cotlet prajite, adauga esalota si mai lasa la foc mic aproximativ 10 minute.
Pasul 3: Intre timp, pune fasolea verde la fiert, in apa cu sare. Las-o 3 minute dupa ce incepe apa sa fiarba.
Pasul 4: Curata coaja cu un cutit bine ascutit. Taie apoi feliile de portocala printre membrane, astfel incat feliile rezultate sa fie fara pielita.
Pasul 5: Peste cotletul de porc, pune fasolea verde, feliile de portocala si frunzulitele de rozmarin. Mai lasa un minut, la foc mic.
Pasul 6: Acest preparat merge de minune cu o salata de valeriana stropita cu ulei de masline si otet de vin alb.
Nota
Reteta nu a fost votata
Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
International
Clasic
Altele
Altul
Toate sezoanele
Fel principal