• Localizare magazine
: Comanda de minimum 250 lei si ai transport gratuit.  
Inapoi

Coquelet in crusta marmorata cu sos de sfecla rosie si zmeura

De catre Radu Dumitrescu

Coquelet, diminutiv vechi de la coq - cocos, in franceza - pasare indragita si in bucataria romaneasca, ocupa pagini intregi si in gastronomia franceza. Ca orice pasare tanara, este fraged si usor de preparat, iar garniturile cu care poate fi servit tin doar de imaginatia fiecarui maestru bucatar.

Dificultate medie
Cost ridicat
Mai putin de 60 minute

Multumim pentru nota!

An error occurred[RO]

Ai acordat deja o nota

  • Fel de mancare: Fel principal
  • Bucatarie: Frantuzesc
  • Dieta: Clasic
  • Mancare: Altul
  • Ocazie: Altele
  • Caracter sezonier: Toate sezoanele

Trimite aceasta reteta

Coquelet in crusta marmorata cu sos de sfecla rosie si zmeura
Dificultate medie
Cost ridicat
Mai putin de 60 minute

Pentru a continua, te rugam sa completezi toate campurile obligatorii.

Ingrediente

- 2 Portii +
  • 1 bucata coquelet
  • 1 sfecla
  • 1 lingura de ulei de masline
  • 300 g zmeura
  • 1/2 lingurita de otet balsamic
  • sare si piper
  • 1 lingurita sos de rodie
Pregatire

Pasul 1: Avem nevoie de un coquelet proaspat, de la care scoatem pulpele si pieptul. Asaza-le pe un prosop curat de bucatarie. Taie fiecare pulpa in doua, la mijloc, pe ligament. Pastreaza pulpa inferioara, taie tendonul si scoate-l, apoi cu ajutorul cutitului modeleaza in forma de acadea.
Pasul 2: Scoate pieptul, cu piele cu tot si pune-l in tigaia unsa cu putin unt, cu pielea in jos, doua minute pe fiecare parte. Aseaza in tigaie si pulpa modelata si rumeneste pe fiecare parte cate un minut.
Pasul 3: In prealabil, pregateste crusta: putin pesmet (sau panko) amestecat cu o lingurita de patrunjel tocat, sare, piper si o ligurita de sos rosu, pregatit anterior.
Pasul 4: Dupa ce scoti carnea din tigaie, o ungi bine, pe toate partile, cu sosul de mai sus, si o acoperi uniform cu pesmetul marmorat.
Pasul 5: O lasi la cuptor 4-5 minute. O servesti apoi pe un pat de cuburi de sfecla amestecate cu o lingurita de hrean ras, putin ulei, sare si piper, precum si cateva frunze de salata Monte Carlo.

Retete asemanatoare:

Adauga in lista
Momentan nu ai o lista de cumparaturi creata. Apasa pe butonul de mai jos pentru a crea una.
Acest produs se afla deja in aceasta lista.
Produs adaugat in lista