Coquelet in crusta marmorata cu sos de sfecla rosie si zmeura
De catre Radu Dumitrescu
Coquelet, diminutiv vechi de la coq - cocos, in franceza - pasare indragita si in bucataria romaneasca, ocupa pagini intregi si in gastronomia franceza. Ca orice pasare tanara, este fraged si usor de preparat, iar garniturile cu care poate fi servit tin doar de imaginatia fiecarui maestru bucatar.
Dificultate
MediuDurata
31'- 60'Pret
RidicatNota
Reteta nu a fost votataClasic
Altele
Fel principal

Ingrediente pentru 2 Persoane
2 Persoane
- 1 bucata coquelet
- 1 sfecla
- 1 lingura de ulei de masline
- 300 g zmeura
- 1/2 lingurita de otet balsamic
- sare si piper
- 1 lingurita sos de rodie
Incepe gatitul
Pasul 1: Avem nevoie de un coquelet proaspat, de la care scoatem pulpele si pieptul. Asaza-le pe un prosop curat de bucatarie. Taie fiecare pulpa in doua, la mijloc, pe ligament. Pastreaza pulpa inferioara, taie tendonul si scoate-l, apoi cu ajutorul cutitului modeleaza in forma de acadea.
Pasul 2: Scoate pieptul, cu piele cu tot si pune-l in tigaia unsa cu putin unt, cu pielea in jos, doua minute pe fiecare parte. Aseaza in tigaie si pulpa modelata si rumeneste pe fiecare parte cate un minut.
Pasul 3: In prealabil, pregateste crusta: putin pesmet (sau panko) amestecat cu o lingurita de patrunjel tocat, sare, piper si o ligurita de sos rosu, pregatit anterior.
Pasul 4: Dupa ce scoti carnea din tigaie, o ungi bine, pe toate partile, cu sosul de mai sus, si o acoperi uniform cu pesmetul marmorat.
Pasul 5: O lasi la cuptor 4-5 minute. O servesti apoi pe un pat de cuburi de sfecla amestecate cu o lingurita de hrean ras, putin ulei, sare si piper, precum si cateva frunze de salata Monte Carlo.
Pasul 2: Scoate pieptul, cu piele cu tot si pune-l in tigaia unsa cu putin unt, cu pielea in jos, doua minute pe fiecare parte. Aseaza in tigaie si pulpa modelata si rumeneste pe fiecare parte cate un minut.
Pasul 3: In prealabil, pregateste crusta: putin pesmet (sau panko) amestecat cu o lingurita de patrunjel tocat, sare, piper si o ligurita de sos rosu, pregatit anterior.
Pasul 4: Dupa ce scoti carnea din tigaie, o ungi bine, pe toate partile, cu sosul de mai sus, si o acoperi uniform cu pesmetul marmorat.
Pasul 5: O lasi la cuptor 4-5 minute. O servesti apoi pe un pat de cuburi de sfecla amestecate cu o lingurita de hrean ras, putin ulei, sare si piper, precum si cateva frunze de salata Monte Carlo.
Nota
Reteta nu a fost votata
Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
Frantuzesc
Clasic
Altele
Altul
Toate sezoanele
Fel principal