Livrăm produsele oriunde în țară
Mașini frigorifice pentru transportul produselor fresh
Alegem cu grijă cele mai bune produse
Cea mai variată gamă de produse din Mega
Avem magazinul online deschis 24/7

Comanda in luna septembrie cu livrare a doua zi si primesti un voucher de 20 ron pentru urmatoarea ta comanda mai mare de 200 de ron. 🎁

Ai cautat retetaCoquelet in crusta marmorata cu sos de sfecla rosie si zmeura
Mega image logo
  • Coquelet in crusta marmorata cu sos de sfecla rosie si zmeura

Coquelet in crusta marmorata cu sos de sfecla rosie si zmeura

De catre Radu Dumitrescu
Coquelet, diminutiv vechi de la coq - cocos, in franceza - pasare indragita si in bucataria romaneasca, ocupa pagini intregi si in gastronomia franceza. Ca orice pasare tanara, este fraged si usor de preparat, iar garniturile cu care poate fi servit tin doar de imaginatia fiecarui maestru bucatar.

Dificultate

Mediu

Durata

31'- 60'

Pret

Ridicat

Nota

Reteta nu a fost votata
Clasic
Altele
Fel principal
Coquelet in crusta marmorata cu sos de sfecla rosie si zmeura

Ingrediente pentru 2 Persoane

2 Persoane
  • 1 bucata coquelet
  • 1 sfecla
  • 1 lingura de ulei de masline
  • 300 g zmeura
  • 1/2 lingurita de otet balsamic
  • sare si piper
  • 1 lingurita sos de rodie

Incepe gatitul

Pasul 1: Avem nevoie de un coquelet proaspat, de la care scoatem pulpele si pieptul. Asaza-le pe un prosop curat de bucatarie. Taie fiecare pulpa in doua, la mijloc, pe ligament. Pastreaza pulpa inferioara, taie tendonul si scoate-l, apoi cu ajutorul cutitului modeleaza in forma de acadea.
Pasul 2: Scoate pieptul, cu piele cu tot si pune-l in tigaia unsa cu putin unt, cu pielea in jos, doua minute pe fiecare parte. Aseaza in tigaie si pulpa modelata si rumeneste pe fiecare parte cate un minut.
Pasul 3: In prealabil, pregateste crusta: putin pesmet (sau panko) amestecat cu o lingurita de patrunjel tocat, sare, piper si o ligurita de sos rosu, pregatit anterior.
Pasul 4: Dupa ce scoti carnea din tigaie, o ungi bine, pe toate partile, cu sosul de mai sus, si o acoperi uniform cu pesmetul marmorat.
Pasul 5: O lasi la cuptor 4-5 minute. O servesti apoi pe un pat de cuburi de sfecla amestecate cu o lingurita de hrean ras, putin ulei, sare si piper, precum si cateva frunze de salata Monte Carlo.
Nota
Reteta nu a fost votata
Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
Frantuzesc
Clasic
Altele
Altul
Toate sezoanele
Fel principal
  • Coquelet in crusta marmorata cu sos de sfecla rosie si zmeura