Cnegne cu pesto romanesc de leurda
De catre Marius Tudosiei
Cnegne e varianta locala, bucovineana, de gnocchi. Se fac la fel, din cartof si faina, dar pot avea forme diferite, libere. Se pot combina cu tot felul de sosuri, dar primavara e bine sa fructificam toate verdeturile pe care le gasim in raioanele de legume si fructe.

Mediu
1'- 30'
0/5
Ridicat
Ingrediente pentru
Ingrediente 2 portii
- 400 g leurda
- 150 g nuci romanesti
- 100 g semin e crude de floarea-soarelui
- sare, piper
- 1 legatura de marar
- 1 legatura de patrunjel
- 1 legatura de ceapa verde
- coaja si zeama de lamaie
- 500 g cartof
- faina
- sare
- 1 legatura de usturoi verde
- 1 legatura de ceapa verde
- ulei de floarea-soarelui presat la rece
- 400 g leurda
- 150 g nuci romanesti
- 100 g semin e crude de floarea-soarelui
- sare, piper
- 1 legatura de marar
- 1 legatura de patrunjel
- 1 legatura de ceapa verde
- coaja si zeama de lamaie
- 500 g cartof
- faina
- sare
- 1 legatura de usturoi verde
- 1 legatura de ceapa verde
- ulei de floarea-soarelui presat la rece