• Localizare magazine
: Comanda de minimum 250 lei si ai transport gratuit.  
Inapoi

Cnegne cu pesto romanesc de leurda

De catre Marius Tudosiei

Cnegne e varianta locala, bucovineana, de gnocchi. Se fac la fel, din cartof si faina, dar pot avea forme diferite, libere. Se pot combina cu tot felul de sosuri, dar primavara e bine sa fructificam toate verdeturile pe care le gasim in raioanele de legume „si fructe.

Dificultate medie
Cost ridicat
Mai putin de 30 minute

Multumim pentru nota!

An error occurred[RO]

Ai acordat deja o nota

  • Fel de mancare: Fel principal
  • Bucatarie: Romanesc
  • Dieta: Clasic
  • Mancare: Altul
  • Ocazie: Altele
  • Caracter sezonier: Toate sezoanele

Trimite aceasta reteta

Cnegne cu pesto romanesc de leurda
Dificultate medie
Cost ridicat
Mai putin de 30 minute

Pentru a continua, te rugam sa completezi toate campurile obligatorii.

Ingrediente

- 2 Portii +
  • 400 g leurda
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 1 legatura de usturoi verde
  • sare
  • faina
  • 500 g cartof
  • coaja si zeama de lamaie
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 legatura de marar
  • sare, piper
  • 100 g semin e crude de floarea-soarelui
  • 150 g nuci romanesti
  • ulei de floarea-soarelui presat la rece
Pregatire

Pasul 1: Mixeaza intr-un blender, pe rand, leurda, ceapa, mararul, patrunjelul si uleiul. Nu pune toate ingredientele de la bun inceput pentru ca verdeturile se vor marunti mai greu. Pune apoi semintele de floarea soarelui, nucile si zeama de lamaie. Daca amestecul e prea dens, dilueaza cu apa rece. Pune sare, piper si coaja de lamaie.
Pasul 2: Fierbe cartofii taiati in apa cu sare. Scurge-i, piseaza-i cu facaletul si pune faina pana obtii un aluat pufos si moale. Cu cat e mai pufos, cu atat vei avea cnegne mai moi si afanate. Daca pui faina in aluat pana devine rigid, vei avea cnegne (gnocchi) mai fermi.
Pasul 3: Formeaza bile de aluat si apoi cordoane de grosimea degetului mare. Taie cnegnele de dimensiuni egale, dar foloseste un instrument de taiat care sa nu fie prea ascutit. De exemplu cu o spatula de lemn.
Pasul 4: Intr-o tigaie, rumeneste ceapa si usturoiul verzi in ulei, pana se patrund bine. In apa ramasa de la fiert cartofii, adusa la temperatura de fierbere, pune cnegne la fiert pana plutesc toti.
Pasul 5: Scoate-i in tigaia de mai sus, pentru 1 minut sau 2 la foc mediu, apoi stinge focul si toarna pesto pe deasupra. Serveste fierbinte.

Adauga in lista
Momentan nu ai o lista de cumparaturi creata. Apasa pe butonul de mai jos pentru a crea una.
Acest produs se afla deja in aceasta lista.
Produs adaugat in lista