Clătite cu spanac și sos de brânză
Dificultate
MediuPret
RedusNota
5 din 5Buseu

Ingrediente pentru 1 Persoane
1 Persoane
- 1 ou mare
- 1 cană înaltă plină cu făină
- 1 cană înaltă plină cu lapte semi-degresat
- 50 g baby spanac
- 1 ulei de măsline pentru prăjit
- 150 ml smântână pentru gătit 32% grăsime
- 50 g cheddar ras
- 50 g parmezan ras
- 1 lime tăiat în sferturi
- 1 sare și piper proaspăt măcinat
Cumpara toate ingredientele
Ingrediente esentiale
17490
24012
97106
58592
Incepe gatitul
1. Întâi prepară aluatul. Sparge oul într-un blender sau robot de bucătărie, adaugă făina, laptele și spanacul, și mixează până obții o compoziție fină.
2. Apoi prepară sosul de brânză. Încălzește smântâna la foc mic. Adaugă treptat cele două brânze cu puțină sare, amestecând continuu, până ce s-au topit și obții un sos gros și cremos. Presară puțin piper la final.
3. Într-o tigaie antiaderenetă, încinge la foc mediu puțin ulei de măsline și toarnă un strat subțire de aluat. Înclină tigaia în toate direcțiile, ca să se răspândească uniform aluatul în tigaie. Gătește clătitele câte 2 minute pe fiecare parte, sau până capătă o tentă aurie. Apoi repetă operațiunea până ce termini aluatul.
4. Întinde clătitele cu sosul de brânză și lime stors deasupra, și servește-le rulate sau pliate în triunghi.
2. Apoi prepară sosul de brânză. Încălzește smântâna la foc mic. Adaugă treptat cele două brânze cu puțină sare, amestecând continuu, până ce s-au topit și obții un sos gros și cremos. Presară puțin piper la final.
3. Într-o tigaie antiaderenetă, încinge la foc mediu puțin ulei de măsline și toarnă un strat subțire de aluat. Înclină tigaia în toate direcțiile, ca să se răspândească uniform aluatul în tigaie. Gătește clătitele câte 2 minute pe fiecare parte, sau până capătă o tentă aurie. Apoi repetă operațiunea până ce termini aluatul.
4. Întinde clătitele cu sosul de brânză și lime stors deasupra, și servește-le rulate sau pliate în triunghi.
Nota
Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
Buseu
Cumpara toate ingredientele
Ingrediente esentiale
17490
24012
97106
58592