Ai cautat retetaChiftelute de vitel cu sos de migdale
Mega image logo
  • Chiftelute de vitel cu sos de migdale

Chiftelute de vitel cu sos de migdale

De catre Reteta Mega Image
Migdalele macinate ingroasa si dau o aroma speciala sosurilor din diverse preparate exotice sau pot imbogati aroma chiftelutelor din carne proaspata de vitel propusa de noi!

Dificultate

Usor

Durata

1'- 30'

Pret

Mediu

Nota

Reteta nu a fost votata
Clasic
Altele
Fel principal
Chiftelute de vitel cu sos de migdale

Ingrediente pentru 4 Persoane

4 Persoane
  • 80 g de migdale macinate
  • sare, piper proaspat macinat
  • 3 fire de patrunjel
  • 500 ml de supa de pasare
  • 1 lingurita de pudra de chimion
  • 1 lingurita de pudra de sofran
  • 1 ou
  • 200 ml de lapte
  • 50 g de paine veche
  • 1 ceapa
  • 500 g de carne de vitel tocata
  • 2 linguri de ulei de masline

Incepe gatitul

Pasul 1: Toaca ceapa si frunzele de patrunjel.
Pasul 2: Rupe painea in bucati si las-o la inmuiat in lapte. Stoarce-o si pune-o intr-un castron impreuna cu carnea tocata, oul, jumatate din cantitatea de patrunjel, sare si piper. Amesteca bine cu mainile si apoi formeaza bile de marimea unei nuci.
Pasul 3: Caleste ceapa in ulei de masline, timp de 5 minute, la foc mic. Toarna supa de pui si adu la punctul de fierbere.
Pasul 4: Da focul mai incet, adauga chimenul, sofranul si chiftelele si fierbe 20 minute la foc mic. Ia tigaia de pe foc si scoate chiftelele.
Pasul 5: Pune pudra de migdale in tigaie si amesteca bine in sos, eventual cu un mixer manual. Migdalele macinate ingroasa sosul si ii dau o aroma aparte. Potriveste de sare si piper si pune inapoi chiftelutele in tigaie.
Pasul 6: Serveste chiftelutele cu sos de migdale alaturi de o garnitura de orez basmati si restul de patrunjel tocat presarat pe deasupra.
Nota
Reteta nu a fost votata
Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
International
Clasic
Altele
Altul
Toate sezoanele
Fel principal
  • Chiftelute de vitel cu sos de migdale