Chiftelute de vitel cu sos de migdale
De catre Reteta Mega Image
Migdalele macinate ingroasa si dau o aroma speciala sosurilor din diverse preparate exotice sau pot imbogati aroma chiftelutelor din carne proaspata de vitel propusa de noi!
Dificultate
UsorDurata
1'- 30'Pret
MediuNota
Reteta nu a fost votataClasic
Altele
Fel principal

Ingrediente pentru 4 Persoane
4 Persoane
- 80 g de migdale macinate
- 500 g de carne de vitel tocata
- 1 ceapa
- 50 g de paine veche
- 200 ml de lapte
- 1 ou
- 1 lingurita de pudra de sofran
- 1 lingurita de pudra de chimion
- 500 ml de supa de pasare
- 3 fire de patrunjel
- sare, piper proaspat macinat
- 2 linguri de ulei de masline
Incepe gatitul
Pasul 1: Toaca ceapa si frunzele de patrunjel.
Pasul 2: Rupe painea in bucati si las-o la inmuiat in lapte. Stoarce-o si pune-o intr-un castron impreuna cu carnea tocata, oul, jumatate din cantitatea de patrunjel, sare si piper. Amesteca bine cu mainile si apoi formeaza bile de marimea unei nuci.
Pasul 3: Caleste ceapa in ulei de masline, timp de 5 minute, la foc mic. Toarna supa de pui si adu la punctul de fierbere.
Pasul 4: Da focul mai incet, adauga chimenul, sofranul si chiftelele si fierbe 20 minute la foc mic. Ia tigaia de pe foc si scoate chiftelele.
Pasul 5: Pune pudra de migdale in tigaie si amesteca bine in sos, eventual cu un mixer manual. Migdalele macinate ingroasa sosul si ii dau o aroma aparte. Potriveste de sare si piper si pune inapoi chiftelutele in tigaie.
Pasul 6: Serveste chiftelutele cu sos de migdale alaturi de o garnitura de orez basmati si restul de patrunjel tocat presarat pe deasupra.
Pasul 2: Rupe painea in bucati si las-o la inmuiat in lapte. Stoarce-o si pune-o intr-un castron impreuna cu carnea tocata, oul, jumatate din cantitatea de patrunjel, sare si piper. Amesteca bine cu mainile si apoi formeaza bile de marimea unei nuci.
Pasul 3: Caleste ceapa in ulei de masline, timp de 5 minute, la foc mic. Toarna supa de pui si adu la punctul de fierbere.
Pasul 4: Da focul mai incet, adauga chimenul, sofranul si chiftelele si fierbe 20 minute la foc mic. Ia tigaia de pe foc si scoate chiftelele.
Pasul 5: Pune pudra de migdale in tigaie si amesteca bine in sos, eventual cu un mixer manual. Migdalele macinate ingroasa sosul si ii dau o aroma aparte. Potriveste de sare si piper si pune inapoi chiftelutele in tigaie.
Pasul 6: Serveste chiftelutele cu sos de migdale alaturi de o garnitura de orez basmati si restul de patrunjel tocat presarat pe deasupra.
Nota
Reteta nu a fost votata
Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
International
Clasic
Altele
Altul
Toate sezoanele
Fel principal