Sari peste
Mega image logo

Buna,

Contul meu
0

Comanda acum si ai LIVRARE GRATUITA, la achizitii peste 50 lei cu livrare in 2 ore si peste 250 lei cu livrare a doua zi!

Ai cautat retetaChiftelute de vitel cu sos de migdale
Mega image logo
  • Chiftelute de vitel cu sos de migdale
Chiftelute de vitel cu sos de migdale

Chiftelute de vitel cu sos de migdale

De catre Reteta Mega Image
Migdalele macinate ingroasa si dau o aroma speciala sosurilor din diverse preparate exotice sau pot imbogati aroma chiftelutelor din carne proaspata de vitel propusa de noi!
Usor
1'- 30'
0/5
Mediu

Ingrediente pentruPersoane

4 portii
  • 80 g de migdale macinate
  • 500 g de carne de vitel tocata
  • 1 ceapa
  • 50 g de paine veche
  • 200 ml de lapte
  • 1 ou
  • 1 lingurita de pudra de sofran
  • 1 lingurita de pudra de chimion
  • 500 ml de supa de pasare
  • 3 fire de patrunjel
  • sare, piper proaspat macinat
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 80 g de migdale macinate
  • 500 g de carne de vitel tocata
  • 1 ceapa
  • 50 g de paine veche
  • 200 ml de lapte
  • 1 ou
  • 1 lingurita de pudra de sofran
  • 1 lingurita de pudra de chimion
  • 500 ml de supa de pasare
  • 3 fire de patrunjel
  • sare, piper proaspat macinat
  • 2 linguri de ulei de masline

Incepe gatitul

Pasul 1: Toaca ceapa si frunzele de patrunjel.
Pasul 2: Rupe painea in bucati si las-o la inmuiat in lapte. Stoarce-o si pune-o intr-un castron impreuna cu carnea tocata, oul, jumatate din cantitatea de patrunjel, sare si piper. Amesteca bine cu mainile si apoi formeaza bile de marimea unei nuci.
Pasul 3: Caleste ceapa in ulei de masline, timp de 5 minute, la foc mic. Toarna supa de pui si adu la punctul de fierbere.
Pasul 4: Da focul mai incet, adauga chimenul, sofranul si chiftelele si fierbe 20 minute la foc mic. Ia tigaia de pe foc si scoate chiftelele.
Pasul 5: Pune pudra de migdale in tigaie si amesteca bine in sos, eventual cu un mixer manual. Migdalele macinate ingroasa sosul si ii dau o aroma aparte. Potriveste de sare si piper si pune inapoi chiftelutele in tigaie.
Pasul 6: Serveste chiftelutele cu sos de migdale alaturi de o garnitura de orez basmati si restul de patrunjel tocat presarat pe deasupra.

Nota

Reteta nu a fost votata
Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
International
Clasic
Altele
Altul
Toate sezoanele
Fel principal