• Localizare magazine
: Comanda de minimum 250 lei si ai transport gratuit.  
Inapoi

Cheesecake

De catre Alex Iacob

Cheesecake-ul este un desert indragit in lumea intreaga, iar variante ale acestuia apar in bucataria multor popoare. Va propunem varianta lui chef Alex Iacob

Dificultate medie
Cost mediu
Mai mult de 60 minute

Multumim pentru nota!

An error occurred[RO]

Ai acordat deja o nota

  • Fel de mancare: Desert
  • Bucatarie: American
  • Dieta: Bogat in zahar
  • Mancare: Desert
  • Ocazie: Altele
  • Caracter sezonier: Toate sezoanele

Trimite aceasta reteta

Cheesecake
Dificultate medie
Cost mediu
Mai mult de 60 minute

Pentru a continua, te rugam sa completezi toate campurile obligatorii.

Ingrediente

- 8 Portii +
  • 150 g biscuiti (digestivi, populari)
  • 350 g capsuni
  • 1 pastaie de vanilie
  • 200 g zmeura
  • 80 g zahar pudra
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 150 g ciocolata alba
  • 250 g mascarpone
  • 75 g unt topit
  • frunze de menta
Cheesecake
Pregatire

Pasul 1: Marunteste biscuitii intr-un castron. Toarna deasupra untul topit si amesteca cu mainile. Rastoarna apoi compozitia pe o tava tapetata cu hartie de copt si da la cuptor pentru 5-10 minute (maximum). in acest fel se formeaza ceea ce numim ”crumble”.
Pasul 2: Rupe in bucatele ciocolata si topeste-o la baie de aburi, apoi las-o sa se racoreasca. Pune branza mascarpone intr-un castron si cu o spatula incorporeaza ciocolata topita. Atentie insa, nu amesteca prea mult.
Pasul 3: Toarna smantana pentru frisca, bine racita, intr-un castron. Adauga zaharul cernut printr-o sita si bate frisca pana devine spumoasa si aerata.
Pasul 4: incorporeaza frisca dulce in crema de mascarpone si ciocolata alba folosind miscari de sus in jos. Taie pe lungime pastaia de vanilie si scoate miezul. Adauga-l in crema alba si amesteca usor.
Pasul 5: Spala, sterge cu un prosop de hartie si curata fructele de codite. Taie in sferturi fructele mari. Toarna crema pentru cheesecake intr-un pos.
Pasul 6: Pune la baza borcanelor un strat de crumble de biscuiti. Urmeaza apoi un strat de fructe rosii, apoi unul de crema de mascarpone si ciocolata alba. Repeta asezarea straturilor pana la baza borcanelor pregatite pentru servire. Da la rece. Decoreaza cu frunze de menta si pudreaza cu zahar inainte de servire.

Retete asemanatoare:

Adauga in lista
Momentan nu ai o lista de cumparaturi creata. Apasa pe butonul de mai jos pentru a crea una.
Acest produs se afla deja in aceasta lista.
Produs adaugat in lista